Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krátká fantasy se zajímavým nečekaným koncem. Ale příběh tak vcelku o ničem, no dobře o přátelství, ale na to, že to bylo na 14 minut, tak vcelku se tam nic nedělo. Některé momenty zajímavé, třeba ten přechod mezi současností a minulostí, nebo to uvědomění si na konci. Co se týče animace tak mi přišla spíše jako taková ta, co bývá v počítačových hrách. Můžete najít zde: http://www.youtube.com/watch?v=HomAZcKm3Jo ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek. Mladá dívka najde na střeše domu malého a osamoceného draka. Rozhodne se, že mu pomůže a že spolu zažijí spousty dobrodružství. Jednoho dne však malého dráčka sebere jeho matka. Dívka se tedy vydá do dalekých končin draka najít. Když dorazí na místo, kde drak přebývá. Rozhodne se malého dráčka vysvobodit, ale nedopatřením vzbudil jeho matku. Nastane bitva mezi dívkou a drakem. Dívka nad drakem zvítězí a když drak umírá, tak si dívka uvědomí, že zabila svého dračího přítele, kterého se ujala, když byl ještě malý. Velmi emotivní podívaná s nádherným příběhem. Ke shlédnutí zde. ()

Reklama

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Geniální - na krátké ploše to pomocí základní dějové konstrukce vyvolá tolik emocí, co málokterý 80-120min dlouhý film. Mnoho tvůrců by si mohlo brát příklad a pochopit, že bez těchhle základních konstrukcí prostě film fungovat nebude, zatímco s nimi skoro automaticky fungovat bude. (seznámení se z hrdinou, příjemný děj, zvrat, odhodlání, putování za cílem, vyvrcholení děje s bonusovou pointou na konci, navíc kus děje hozený na začátek, aby to mohlo začít atraktivně) Skvělé dílo. ()

Khanemis 

všechny recenze uživatele

"Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly." Zrovna tento výrok mi přijde jako leitmotiv nezávislého fimu Sintel, který vzniknul především jako ukázka konkurenceschopnosti open source 3D programu Blender. Opulentní výtvarná stránka, která se i s menším rozpočtem snaží vytvořit dojem velkolepého blockbusteru je tu zvládnuta nadmíru dobře (v některých chvílích je sice trochu slabší, ale po většinu času je vskutku na co se dívat, a to i po několika letech). Příběh je dobře napsaný, hezky pracuje s divákovým očekáváním, jen mi trochu vadilo, že ke konci trochu až příliš tlačí na pilu, aby vzbudil velké emoce. Což nic nemění na tom, že je to opravdu smutné a pod tím se nachází poučení (které není na rozdíl od jiných filmů člověku vmeteno do tváře příliš okatě) o nutnosti sebereflexe a nebezpečnosti obsese. Skvěle zvolená hudba a výborné namluvení (ačkoliv film není vůbec ukecaný, klidně by mohl být i němý) na výsledném dojmu ještě přidává. Celkově výborně zvládnuté dílo. Přesto mě ten depresivní konec poněkud mrzí. ()

jaqubko 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, každý, kto je ochotný venovať 10 minút animované filmu, skuknite to. Sintel dokázal povyprávať dej plnší než akákoveľvek pixarovka a zvláda to len pomocou vizuálnych prvkov. Takisto výborne funguje i mix klasických a moderných prvkov fantasy. Taktiež animácia je je oveľa príťažlivejšia než v moderných (ja ich nazývam "gombíkových") animákoch. Sintel je jednoducho dôkazom, že to ide i bez miliónových rozpočtov a neskutočne ukecaných postáv. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Snímek slouží k propagaci freewarového programu Blender, který se využívá k tvorbě 3D grafiky. Účelem bylo ukázat, že i s programem, který je zdarma ke stažení, lze tvořit hodnotné výstupy. (Bobik99)
  • Do češtiny byl tento snímek nadabován poloamatérskou skupinou Perla Group. (Arany)
  • Název pochází z holandského slova "Sintel", které lze přeložit jako "žhavý". (Hem.m)

Reklama

Reklama