Reklama

Reklama

Bílý lev

  • Jihoafrická republika White Lion
Rodinný / Drama
Jihoafrická republika, 2010, 88 min

Obsahy(1)

Lidé afrického kmene Shangaan věří, že jim bílý lev, posel bohů, dokáže zajistit mír a prosperitu. Syn šamana Gisani si nesmírně přeje, aby se bílý lev vrátil. Zatím nedaleko od jejich vesnice se narodí bílé lvíče, samec Letsatsi. Při jedné příležitosti se zatoulá od mámy a čirou náhodou narazí na Gisaniho, který mu zachrání život před hladovými hyenami. Pochopí, že je jeho osudem bílého lva chránit. Letsatsiho kvůli jeho barvě vyženou ze smečky. Dlouho se nemůže naučit lovit a málem zemře. Ujme se ho starší lev Nkulu a učí ho, jak přežít v drsných afrických podmínkách. Nakonec dospěje v krásného samce. A teď si na jeho kůži začne dělat zálusk lovec, který si najme Gisaniho jako stopaře. Gisanimu se ale podaří lva zachránit. Nkulu je ale zabit farmáři a Letsatsi se musí znovu o sebe postarat sám. Nakonec se stává na dlouhou dobu vůdcem nejsilnější lví smečky a Gisani pomáhá založit přírodní rezervaci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Bílý lev je film, který už téměř hraničí s dokumentárním pojetím. Je nám zde prakticky prezentován život vzácného bílého lva, který vzniká nějakou mutací recesivního genu. Tento lev je pro místní kmeny posvátný, a proto jej jeden stopař začne stopovat, aby jej mohl chránit. Děj není bůhvíjak akční ani dramatický, ale strašně hezky se mi koukalo na tu krásnou jihoafrickou přírodu. Na závěr nám byl odměnou pohled na již dospělého bílého lva v plné síle připraven získat zpět svoji ztracenou smečku. Ve výsledku to bylo příjemné zpestření ranního vstávání. ()

Tomas182 

všechny recenze uživatele

Mnoho překrásných záběru, příroda uchvatna, ale malými dětem bych to nedoporucil. Jinak konec docela od začátku predpovidatelny. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Parádní kamera a záběry, nádherná příroda a zvířata. Na větší televizi to o to víc vyniklo. Rodinný přírodopisný - hraný film, vyprávěný tak, aby to bylo zajímavé i pro děti, není moc co vytknout. Co víc jste chtěli mít za děj, nechápu nějaké komentáře o nudě, to z toho měl být akční americký film, kde by ještě do toho byla včleněná mafie, přestřelky a podobně? Právě, že to naštěstí bylo tak, jak to mělo být. A vůbec nevadí, že to dopadlo dobře, krása a zároveň krutost přírody tam zobrazena myslím byla i tak dostatečně. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Filmů o zvířatech není mnoho, tak každý takový počin je vítaný. Bílý lev příběhově hodně slabý - starý černoch vypráví dětem své zážitky se zvířaty, konkrétně s bílým lvíčkem. Celé jeho vyprávění působí spíše rušívě, film ale zachraňují krásné záběry africké přírody a jejích zvířecích obyvatel. ()

Reklama

Reklama