Reklama

Reklama

Jiřina Prekopová – Jsem tu pro lásku

  • Česko Mámo, táto, obejmi mě

Po čtyři roky pracovali autoři filmu s Jiřinou Prekopovou na filmu, který věrně mapuje všechny důležité momenty neuvěřitelně plodného života známé česko-německé psycholožky a dětské terapeutky. Film začíná záběry terapie pevným objetím, která po částech probíhá celým snímkem a představuje Jiřinu Prekopovou při činnosti, která ji proslavila a je jí nejvlastnější – citlivé asistenci matce a otci s dítětem, jež jim pomáhá ke znovunalezení vztahu důvěry a porozumění. Film nás zavede také do přednáškových sálů, kde Jiřina Prekopová spolu s Jaroslavem Šturmou zasvěcuje nadšené posluchače do své terapeutické metody, k Bodamskému jezeru, kde žije v krásném městečku Lindau, k jejímu rodnému domu v Prostějově nebo do slunné Itálie, kam také jezdí přednášet. Tento film je jedinečným portrétem, který nemá zapotřebí vnějších komentářů nebo „voice over“ - stačí, když nechává mluvit své protagonisty: Jiřinu Prekopovou a ty, s nimiž pracuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle bylo velmi zvláštní, kdybych před tím nečetla něco o terapii objetím (velmi "láskyplně" se o tomto zmiňoval třeba Zbyněk Vybíral v Lidových novinách), myslím si, že jdu na dokument o nějaké sektě. Matky, které nalehávají na děti a myslí si, že jim pomáhají. Terapeutka, která přiznává, že se kdysi asi mýlila, když napsala, že pokud dítě kousne matku, má mu kusanec vrátit (Panebože, kde to jsme???), objímání s Kalouskem a největší třešíňka na dortu ukončování terapeutického výcviku - nebo spíš krásná ukázka pseudonáboženského rituálu? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Četl jsem od Prokopové například Malého tyrana a teorie této milé dámy je zajímavá. Znám člověka v dětství autistu, u kterého metodu obětí jeho rodiče když byl malý úspěšně používali. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Tak zas Evropa objevila Ameriku (Afriku) díky Prekopové---pa-rá-da---.... Za metodu ***** za dokument*** Ra rušivou a překrývající muziku se zlobím :-) ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Láska se nevnucuje. Láskou se nedusí. Terapie pevného obětí není vědecky ověřena. Tahle paní je sice strašně milá, ale některé její názory (např. na autismus a jeho genezi) jsou na pováženou. Dokument působí spíše jako oslavný monument a nikoliv seriozní práce. ()

ElisD 

všechny recenze uživatele

Surový (nemyslím krutý, ale naturalistický) dokument o jedné kontroverzní psychoterapeutické metodě, která však má hlavu a patu a zavedla ji vážená psycholožka ne nějaký cvok. Zajímavé nahlédnutí do metody, o které když člověk ví jen z doslechu, působí důvěryhodně jako Aštar šeran. ()

dratkovani 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument o Jiřině Prekopové,terapii,životě a životních zklamání, starostech a o tom ,co nám ubližuje anižbychom si to uvědomovali,setkání s touto neobyčejnou ženou musí být zážitek,vyzařuje z ní životní moudro a kouzlo... ()

Reklama

Reklama