Reklama

Reklama

Fakta nebo fikce

(seriál)
  • Česko Fakta X (více)

V tomto fascinujícím seriálu z produkce SyFy, se bývalý agent FBI Ben Hansen a jeho tým tajemných detektivů pokoušejí vysvětlit nevysvětlitelné. Poté, co hodnotí online evidenci údajných paranormálních aktivit, vyberou si vyšetřovatelé ta nejnevysvětlitelnější hlášení o pozorování a vydají se je ověřit s cílem rozlišit fakta od podvodu. V prvních dílech seriálu pátrá Ben po údajné jezerní příšeře v Pennsylvanii. Poté se vydává do Anglie na lov Bestie z Dartmooru. Jinde se zase tým pokusí ověřit video zachycující nevysvětlitelná světla ve Phoenixu v Arizoně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Tým dobře vypadajících "odborníků" se pokouší odhalit zdali jsou videa z internetu "fake and gay" nebo "možná legitimní". Dostanou se na lokaci a zkouší jak by to natočili, kdyby to byl fake nebo něco jiného než tvůrce tvrdí. Je to rozhodně lepší než 90% paranormálních pořadů i když na klasické "co to bylo? - uvidíme po reklamě" taky dojde (alespoň dvakrát každé epizodě). Je to však neblíže, co se dostaneme ke skeptickému pořadu o paranormálních jevech. Doufám to však není pravda. Pořad byl po druhé sérii pozastaven a třetí je v nedohlednu. 70% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přestože mě paranormální věci nesmírně zajímají a sama se o nich chci dozvědět co nejvíce, tak musím říci, že jsem byla notně zklamaná. Když jsem tento dokument viděla jednou při dlouhé chvíli na primě cool, tak mě zaujal(hlavně zrovna vysílaným dílem). Bohužel po sledování dalších dílů jsem musela názor změnit. Nejen, že se aktéři(fotografka,bývalý agent FBI,kaskadér apod) zabývají naprosto nemyslitelnými domněnkami ohledně paranormálních jevů(že snad pět let někdo schovaný v křoví houpe vlascem, který je připevněný k houpačce, protože nemá na práci nic jiného nebo třeba udělat z ektoplazmy vatu nebo pěnu z vitacitu či co..), ale také mají tendenci v nejlepším přerušit své vyšetřování. Kdyby stopáž celého dílu nezabíralo z padesáti procent hlavně to opakování, ale třeba to vlastní vyšetřování bylo by to lepší. Bohužel domnívat se, že by snad někdo jel se člunem na kterém by mě zavázaný héliem nafouklý balonek s ledkami jim přijde asi mnohem pravděpodobnější....Škoda toho slibného potenciálu. ()

Reklama

LukyValient odpad!

všechny recenze uživatele

Možná jako youtube kanál budiž, ale tenhle tv formát je tak.. bulvární? .. naprosto zavádějící? .. pravda, asi nejvíc mě na tom urazilo to, jak si sebou jsou protagonisti "jistí". Záběr dvou světel v noci na silnici.. já tvrdim, že jsou to bludičky, jim se to podaří napodobit s dvěma lucernama.. a prostě jsou to na 100% lucerny.. ale třeba to taky mohlo bejt auto ne?.. prostě co by kdyby servírované jako akademická cool pravda :/ ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Paranomál jevy zdokumentované a zrekonstruované týmem odborníků. Velmi zajímavé, ale i tak si myslím, že vyberou pouze ty zajímavosti, které se jim povede zrekonstruovat a vysvětlit. Takže ty paranormální tam moc nebudou, protože ví, že je nevysvětlí.... Nevěřím, že se dočkáme mnoha dílů. Pořad běží na universal channel. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Po vzhliadnutí prvej trojice epizód hodnotím seriál kladne. Veľmi zaujímavý a originálny nápad, ktorý je spracovaný mimoriadne dobre a počas každej časti mal seriál skvelé tempo a zaujímavé spôsoby odhaľovania paranormálnych javoch. Dúfam že dalšie epizódy budú aspoň tak dobré ako prvá trojica. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama