Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 1

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Ano, to bude dlouhý den, stejně jako všechny ostatní. Každé ráno vždy září radostí. Fofrem do sprchy. Začínáme nový den. Je zapotřebí pracovat, všechno stihnout, jo-jo, se všemi se setkat, všechno změnit. Chci ověřit své síly. Chci zdolat nejvyšší horu, vyšplhat na vrchol beze zbytečných slov. Chci ověřit své síly. Víte, kolik sil je zapotřebí, abychom nebyli jako všichni? Bůh by nás nestvořil, aby pak na nás zapomněl. ___ Jeden den života vševidoucím okem Boha a ten Bůh je YouTube a ten život je obyčejný. A co jiného se očekávalo? Zásadní události? Ty tam nejsou? Nejsou snad? Vždy se něco děje. Nikdy se neděje nic. Hádám, že Malickův Strom života bude úplně stejný, akorát profesionálně natočený a doplněný o obyčejné dinosaury. A dost možná bude nakonec i horší a omezenější než tento youtubovský kolektivní pohled. Myslím, že ta obyčejnost je daná tím, že tyto filmy koncipují režiséři v pokročilém věku, kteří se již na život holt koukají okoukaně. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl zrovna špatnou náladu, ale já jsem v tom viděl jen minimum pěkného, milého či radostného. Až na pár fórků a zajímavých sestřihů, se mi dostalo jen depresivních záběrů, ze kterých tedy rozhodně nemám radost ze života. Pokud bylo cílem tohoto projektu jen ukázat nejrůznější kouty světa a jejich problémy (náboženské, válečné, lidské), tak to funguje dobře. Pokud to však měla být oslava života, tak potom mám chuť akorát tak spáchat sebevraždu. :-((( Po dokoukání jsem z našeho světa zklamaný a smutný. Ach ty moje ideály. 40% ()

Reklama

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Kdo ví, jak pojmout takový ... dokument? Film? Kdo vlastně víc, za co to pojmout. Bohužel jsem nestil youtube záznam premiéry z festivalu Sundance. Ale i po těch 20 minutách které mi utekly, jsem si jenom sedl a zíral do obrazovky. Málokoho asi napadne, co lidi dělají po celém světě v jeden den, v jednu minutu, v jednu chvíli. Každopádně zajímavě sestříhané. a hlemýžď na konci pojídající nápis make your own bussines :) nelze nez jen se pousmát nad neskutečným fenoménem jménem YouTube. Hvězdičku dolů snad jenom za krávu na jatkách... Todle je téma které podle mě do takového dokumentu nepatří. Jasně je to o dni na zemi ale přece jenom přímý záběr jak podřezává krávu... není to košér... EDIT po 5 minutách po konci filmu: vidím že se nás dívalo více :) aspon v tom nejsem sám ()

MichaelaL 

všechny recenze uživatele

Tento projekt podle meho nazoru vubec nevyuzil potencial, ktery mel. Je z neho ani ryba ani rak, neslane, nemastne, zapomenutelne dilo postradajici odvahu a zajimavejsi rezijni koncepci. Film neni mozaikou zivota na planete, protoze je v nem udalosti velmi malo. Vzhledem k tomu, kolika hodinami materialu se tvurci presentuji, tak tragicky malo. Film neni umelecky, postrada myslenku, sdeleni, poselstvi. Ve filmu neni nic, co bychom nevideli jiz mnohokrat drive a zajimaveji. Shrnuto a podtrzeno: pokud touzite po informacich, zadne nedostanete, podivejte se na Cestomanii. Pokud si chcete uzit film o planete, podivejte se na Koyaanisqatsi a podobne filmy. Pokud chcete videt stripky ze zivota lidi, prohlizejte videa na Youtube. Tento film je od vseho trochu a dohromady nic. ()

Kingi 

všechny recenze uživatele

Tneto dokument mě původně nijak nezaujal, avšak zaskočilo mě poměrně vysoké hodnocení na ČSFD, a tak jsem "Life In Day" zhlédnul. Velmi povedený dokument. Nejlepší na něm dle mého bylo užitá hudba. Nedovedu si ppředstavit kolik práce musel dát výběr z nahraných materiálů. Navíc tento dokument vyvolává v divákovi spousty otázek a troufám si i říct, že některým dokáže změnit pohled na svět. Smekám před tímto dílem. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)
  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)

Reklama

Reklama