foto

Harry Gregson-Williams

  • nar. 13.12.1961 (56 let)
    Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 13. prosince 1961 ve Velké Británii. Hudební vzdělání se mu dostalo na Guildhallské škole hudby a herectví, což později v 80. letech zužitkoval jako učitel hudby, především klavírní, na škole v Amesbury, kde učil i jeho bratr, také hudebník, Rupert. V tomto období pracoval také jako realitní makléř.

Během svého působení v Londýně se seznámil se skladatelem filmové hudby Stanleym Myersem, pro něhož dirigoval a aranžoval. Tímto získal vazbu na, dnes již také skladatele, Hanse Zimmera a později, když byl pozván do jeho studia Media Ventures, nabídku přijal.

Zde během svého působení složil hudbu k filmům jako NEPŘÍTEL STÁTU nebo ARMAGEDON. Největší výzvou však pro Harryho byl soundtrack k filmu KRÁLOVSTVÍ NEBESKÉ režiséra Ridleyho Scotta, kde bylo potřeba skloubit hudbu evropskou s arabskou, za nějž také získal ocenění Satellite Award.

Mezi známější filmy, k nimž Harry Gregson-Williams složil hudbu, je tetralogie SHREK či filmová série LETOPISY NARNIE. Dnes má již vlastní studio zvané Wavecrest Music, jehož členy jsou například David Buckley nebo Lisbeth Scott.

Jirka "Broxigar" Havlíček

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Pračlověk
The Equalizer 2
2017 Breath
Úkryt v zoo
2016 Pod rouškou noci
Svědectví (TV film)
2015 A Most Peculiar Man
Hacker
Marťan
Už teď mi chybíš
2014 Equalizer
Hate from a Distance
2013 The East
2012 I Am Bad
Pan Pip
Total Recall
2011 Kovbojové a vetřelci
Velká vánoční jízda
2010 Město
Nezastavitelný
Princ z Persie: Písky času
Shrek: Zvonec a konec
Twelve
2009 X-Men Origins: Wolverine
Únos vlaku 1 2 3
2008 Em
Jolene
Letopisy Narnie: Princ Kaspian
2007 23
Gone, Baby, Gone
Shrek Třetí
2006 Déjà Vu
Muž proti muži
Spláchnutej
2005 Domino
Království nebeské
Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
2004 Bridget Jonesová - S rozumem v koncích
Muž v ohni
Return to Sender
Shrek 2
Team America: Světovej policajt
2003 Beat the Devil
Sindibád: Legenda sedmi moří
Veronica Guerin
Vítejte v džungli
2002 Telefonní budka
Vášnivost
2001 Shrek
Spy Game
The Hire: Powder Keg
2000 Magický Marciano
Slepičí úlet
Tygrův příběh
1999 Cena za život (TV film)
King of the Jungle
Whatever Happened to Harold Smith?
Zákony džungle
Zápas
1998 Armageddon
Mravenec Z
Nepřítel státu
Střelci na útěku
1997 Lhář
Pidilidi
Stopy ve sněhu
1996 Celý širý svět
Skála
Witness Against Hitler (TV film)
1995 Three Miles Up (TV film)
Úplná masáž těla (TV film)
1994 White Angel

TV seriály

2007 Invaze buranů (TV seriál)
2004 Father of the Pride (TV seriál)

Dokumentární

2015 Království opic
2013 Nutshell for 2013, A
2011 Život v jednom dni

Herecká filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2008 Em

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(1 438)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace