Reklama

Reklama

Studoval jsem FLE

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko, 2005, 18 min

Obsahy(1)

Chlapec Lojza vzpomíná na své studium vysoké školy. Člověk nepotřebuje mít vysoké IQ, stačí, když bude Pilný, Investigativní, Spolehlivý, Energický a Kreativní. Sledujeme tak radosti i starosti při studiu FLE (dnes už FLD). (-Rastaman-)

Recenze (27)

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Toto jsem poprvé viděl asi v deseti letech a už tehdy jsem se tomu smál. Kupodivu některé hlášky dodnes používám. Třeba používání taháku nebo láska k matematice je pro mne nezapomenutelná. EDIT 28.1.2015 Po semestru na této škole se na to dívám jinak a o to je to vtipnější. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl vždycky jiný, než ostatní děti... Tvůrci z TV Lesák se asi docela vyřadili, mám tím na myslí nejen příběh Lojzíčka, který rád počítal a kterému PISEK pomohl k vystudování FLE, ale i další jejich dílka, na CSFD.cz neuvedená. Především nutno zmínit cyklus Vypité hlavy (vo co, že jim EU na tyto vědecké projekty nedala grant), mnohé reklamy a zpravodajství, trochu morbidního krtečka (s vlastní znělkou uvozující Večerníček), erotický magazín Ukazpeero, rodinný seriál Přátelé zeleného údolí nebo celovečerní film Neobyčejný příběh Dušana Brukvy. Dokonce natočili i pokračování seriálu Mc Gyver. Bezva zábava! ()

Schneefee 

všechny recenze uživatele

:D masakr...dámy ze studijního jsou koukám všude stejné a jsem ráda, že nejsem jedinej člověk, kterej má problém trefit požadovanej výlez z metra na dejvický. :) btw. zvažuji aplikovat PÍSEK na zbytek svého vysokoškolského studia. :D ()

kosaka 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu amatérsky natočené a zaměřené na omezenou diváckou skupinu. Asi se proto nebude líbit každému, nicméně studenti technických oborů by si měli na tento krátký snímek oněch dvacet minut vyhradit povinně. ()

matslama 

všechny recenze uživatele

nevim, vykrást, či dokonce uplně okopírovat, situaci z Forresta Gumpa, je jedna věc. Ale v tom případě to tak mohlo být i s filmovým jazykem či humorem. 18 minut šišlání a slintání lidí s blbě nasazenýma čepicema mě nějak nepřesvědčilo... ()

Redukovana.K 

všechny recenze uživatele

Film popisující alternativní realitu kdy Doc. Ing. Alois Aloys vyšel z Metra na stanici Dejvická jiným vchodem a tak místo FELu na ČVUT studoval FLE na ČZU. Dojemný příběh o člověku jenž musí bojovat s nižší inteligenci díky schopnostem jako je Pilnos, investigativnost, spolehlivost, energičnost a kreativnost.  Díky těmto schopnostem pak vyzraje na téměř všechny překážky obtížného studia na FLE.    Jedná se o drama kde nejedenkrát zamáčknete slzičku. Napětí kdy zákeřný profesor pokládá záludné otázky při zkoušce z lesnické mechanizace.    a teď vážně. Krátký amatérský film z doby kdy počítače byli ještě spíše na škodu a kamery měli rozměr malého domu (z roku 2005) který dokazuje že když máte nápad můžete strčit do kapsy kdejakého odborníka na tvorbu filmu. Co je ale potřeba aby člověk tento film docenil. Musíte mít zkušenosti s vysokoškolským systémem vzdělávání. Nemusíte dostudoval stačí vědět jaké to na vejšce je a hlavně nesmí vám chybět absence nadsázky a humoru.   Tento filmek není určen pro masové obraty ani pro efektu chtivé populaci a tak se ani nesnaží dávat nějakou filmovou kvalitu. Za to humorem to přetéká.  Takže pět hvězdiček... a ti co dají jednu buď nemají smysl pro humor, nikdy nestudovali na vejšce nebo jsou profesoři z Fakulty lesnické a enviromentální  a bytostně je štve že jim od roku 2005 150 studentů ze 150 odpovídá na vše slovem "Písek" ()

Reklama

Reklama