Reklama

Reklama

Otec

(studentský film)
  • USA The Father
Krátkometrážní
Česko, 2010

Obsahy(1)

Syn studuje a buduje kariéru, zatímco jeho osamělý otec se pokouší zachránit to, co v minulosti zanedbal. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (3)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mám takovou teorii, že ve filmu se buď musí něco dít nebo potřebuje alespoň nějakou zajímavou postavu. V tomto filmu se neděje zhola nic, a ani otec ani syn mi vůbec ničím zajímaví nepřišli. Z mého pohledu půlhodina o ničem. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Ak má niekto pocit, že na FAMU sa nedá natočiť zlý slovneský film, nech si pozrie toto. Akože improvizácia nehercov. Kamera im však vôbec nepomáha. Frontálne transparentné snímanie len posilňuje strnulosť celého diania. Postavy plávajú vo vzduchoprázdne a stále kecajú. Nič sa tam nedeje kvôli niečomu, nevzniká žiadne dramatické napätie. Argument, že tak to v skutočnosti chodí, je úplne mimo. Film nie je skutočnosť. Nedarí sa vytvoriť ani nedramatickú dokumentárnu atmosféru. Celé sa to síce tvári ako artová pseudodokumentaristika - sonda do života slovákov žijúcich v Prahe -postavy sú však také ploché a rozprávajú také neprirodzené veci, že to tiahne skôr k estetike kina pre otrlého diváka. Zlá technická kvalita sa nedá považovať za štýlotvorný prvok. ()

nehru 

všechny recenze uživatele

Otec se urputne snazi vypadat hluboce, zasadne a plny zivotni pravdy a pritom to neni nic jineho nez banalni, spatne natoceny a absolutne prazdny nic. ()

Reklama

Reklama