Reklama

Reklama

Who Killed Captain Alex?

  • angličtina Who Killed Captain Alex: Uganda's First Action Movie

Obsahy(1)

Příběh plný zvratů a emocí okořenění efekty, které ani v dnešní době nemají obdoby. Uganďani zkrátka ví, jak natočit pořádný biják u kterého nevydržíte v klidu sedět ani minutu, a u kterého nezůstane jedno oko suché. K tomu ještě legendární ‚‚VJ Emmie on da microphone‘‘ a máte nejlepší akční film, který kdy spatřil světlo světa. (Balt Cinema)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Rozpočet filmu byl 3 500 amerických dolarů. (Raztubyl)
  • Filmový trailer se kvůli svým slabým počítačovým efektům a bizarnímu komentátorovi stal krátce po nahrání na internet hitem s mnoha miliony zhlédnutí. (Raztubyl)
  • Tvůrci filmu požádali policejní ředitelství o zapůjčení vrtulníků, tanků, zbraní a také o povolení natáčet v kasárnách. Policie je však odmítla s tím, že ugandská kinematografie ještě není na dostatečné úrovni, a že jim z bezpečnostních důvodů můžou půjčit pouze uniformy. Požadovaná výzbroj tedy musela být vytvořena počítačovými efekty. (Raztubyl)
  • První ugandský a podle tvůrců i vůbec první africký akční film natočený pouze africkým štábem. (Raztubyl)
  • Súčasťou medzinárodne vydanej verzie je „Video Joker“, ktorý objasňuje a satiricky komentuje dej filmu. „Video Joker“ je špecifikom Ugandy, kde títo komici komentujú verejné filmové predstavenia pomocou mikrofónu, ktorý dokáže prerušiť pôvodný zvuk a nahradiť ho vlastným. (Lishiak)
  • Film bol dokončený v januári 2010, ale zachovala sa len DVD verzia, voľne dostupná na internete. Režisér totiž potreboval priestor na počítači pre najbližší projekt Tebaatusasula (2016). Počítač si režisér zostavil sám z náhradných dielov. (Lishiak)
  • V závere filmu boli použité zábery skutočných nepokojov v Kampale, hlavnom meste Ugandy. (Lishiak)
  • V barovej scéne sa miesto vína podávali zvyšky bielej farby zmiešané s vodou. (Lishiak)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama