Reklama

Reklama

Sólo pro... Poslední výstřel - Speciál

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2011, 26 min

Obsahy(1)

Směs recese a ironického nadhledu přináší záznam koncertu ze Staré pekárny. Poslední výstřel ironicky míchá pop-kulturní témata současnosti s citacemi známých skladeb, spojuje hudební inspirace popové, rockové, folkové, jazzové i etnické. Výsledkem je kupodivu charakteristický, jednotný zvuk i kompaktní tvar, v němž nejde o instrumentální vytříbenost, ale o náladu. Náladu humornou, ironizující, dravou, uvolněnou. V repertoáru skupiny vychutnáme posluchačsky vděčný cyklus o "Kenym" (partnerovi panenky Barbie). Po Kenovi přichází "Bart Simpson", nad tím vším si zapaluje dýmku míru "Vinetú". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lokální výraz soudobého muzicírování. 1) 33letý (rok 2006) učitel hry na kytaru na ZUŠ v Krnově Ivan Gajdoš s utrápeným výrazem v tváři vzbudil, abych parafrázoval cimrmany, světový rozruch zejména na Krnovsku. 2) Ale i když skupinu Poslední výstřel určitě nebudu poslouchat, fandím jim. Dělají, co je baví, svůj okruh posluchačů si našli a naplňují dnes trochu pozapomenuté úsloví Co Čech, to muzikant. 3) Stejně jako komentátor bohemia_regent se vyjadřuji k delší verzi pořadu. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen původní (delší) verzi, která ve zdejší databázi chybí. Moje hodnocení a následující poznámky se vztahují pouze k ní. -------- V titulcích pořadu uvedeno: název Sólo pro Poslední výstřel; režie Vojtěch Fatka; rok výroby 2006. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama