Reklama

Reklama

Sólo pro... Poslední výstřel - Speciál

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2011, 26 min

Obsahy(1)

Směs recese a ironického nadhledu přináší záznam koncertu ze Staré pekárny. Poslední výstřel ironicky míchá pop-kulturní témata současnosti s citacemi známých skladeb, spojuje hudební inspirace popové, rockové, folkové, jazzové i etnické. Výsledkem je kupodivu charakteristický, jednotný zvuk i kompaktní tvar, v němž nejde o instrumentální vytříbenost, ale o náladu. Náladu humornou, ironizující, dravou, uvolněnou. V repertoáru skupiny vychutnáme posluchačsky vděčný cyklus o "Kenym" (partnerovi panenky Barbie). Po Kenovi přichází "Bart Simpson", nad tím vším si zapaluje dýmku míru "Vinetú". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen původní (delší) verzi, která ve zdejší databázi chybí. Moje hodnocení a následující poznámky se vztahují pouze k ní. -------- V titulcích pořadu uvedeno: název Sólo pro Poslední výstřel; režie Vojtěch Fatka; rok výroby 2006. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lokální výraz soudobého muzicírování. 1) 33letý (rok 2006) učitel hry na kytaru na ZUŠ v Krnově Ivan Gajdoš s utrápeným výrazem v tváři vzbudil, abych parafrázoval cimrmany, světový rozruch zejména na Krnovsku. 2) Ale i když skupinu Poslední výstřel určitě nebudu poslouchat, fandím jim. Dělají, co je baví, svůj okruh posluchačů si našli a naplňují dnes trochu pozapomenuté úsloví Co Čech, to muzikant. 3) Stejně jako komentátor bohemia_regent se vyjadřuji k delší verzi pořadu. ()

Reklama

Reklama