Reklama

Reklama

Tajemství velké noci

(pořad)
Publicistický
Česko, 2002, 44 min

Obsahy(1)

Velikonoční svátky inspirovaly mnohá díla v oblasti hudby,literatury, dramatu a výtvarného umění. V pořadu režiséra Miloše Zábranského nás Tomáš Halík a Marek Eben provedou nejen historií pohanských, židovských a křesťanských Velikonoc a jejich symbolů a zvyků, ale přiblíží nám i zajímavé kulturní souvislosti a filosofický i etický význam těchto svátků. V meditativním rozhovoru se dotknou i otázek o smyslu oběti, utrpení a smrti. Ale i konfliktu pravdy a moci a touhy po tom, co překračuje smrt a pomíjivost. Toho, co se míní "životem věčným" v různých světových náboženstvích. Lásky a naděje, že láska je silnější než smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

otík 

všechny recenze uživatele

Povídání Marka Ebena s profesorem a katolickým knězem Tomášem Halíkem o velikonočním tajemství, o Velikonocích pro dnešního člověka a také o teologickém pohledu na Velikonoce. Povídání je sem tam přerušeno obrázky umučení Krista a dramatickou vážnou hudbou. Zajímavý, ale také VELMI odborný pořad. Hudební režie: Václav Fiala ()

FuLister 

všechny recenze uživatele

I když v dnešní době Tomáše Halíka vůbec nemusím, tak tohle povídání je velmi pěkné a zajímavé. Dnešní pohled na Velikonoce z pohledu věřícího, ne jenom někoho kdo se těší na koledu. ()

Reklama

Reklama