Reklama

Reklama

Země: Vznik planety

(TV film)
  • Velká Británie Earth: Making of a Planet (více)
Velká Británie, 2011, 96 min

Režie:

Yavar Abbas

Scénář:

Billie Pink

Hudba:

Ty Unwin

Obsahy(1)

Představte si, že by u vzniku Země byly přítomny kamery, které by zaznamenávaly každou větší událost v její historii. Tak byl natočen pořad Země: Vznik planety. Počítačová grafika s fotografickou kvalitou unese diváky na cestu časem. Uvidíte bolestivý zrod planety před 4,5 miliardou let, doby ledové, velkolepé vulkanické erupce a říši dinosaurů i prvních lidí. Vůbec poprvé budete sledovat neuvěřitelný příběh zrození našeho světa v jednom jediném dlouhém záběru.
Vydejte se do časů obrů, kdy škorpioni měli velikost vlků, mouchy připomínaly orly a dvoumetrové stonožky se proháněly po lesích mezi 30timetrovými borovicemi. Vyzkoušejte, zda vydržíte zničující teplotu nově vznikající planety, této vařící se koule horniny, na níž den trvá pouhých šest hodin. A přežijte v mrazivé, neúrodné a pusté krajině planety pochované pod ledovým pláštěm tlustým až 3 kilometry.
Vzhůru na cestu časem! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Wixenn 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý dokument o vzniku našej planéty, pri ktorom som sa nenudila ani sekundu.Veľmi uveriteľné, že sa to naozaj takto stalo. A možno aj stalo. Alebo nie? to sa asi nikdy s určitosťou nedozvieme. Alebo ? Ľudia veria rôznym veciam, ale po dopozeraní sa nedokážem ubrániť myšlienke, že ako niekto dokáže po pozretí takéhoto dokumentu stále veriť, že Zem stvoril nejaký Boh. ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Tady by se měli inspirovat ostatní tvůrci, jak se točí akční film a drama, které celou hodinu a půl drží tempo na vysoké úrovni a nemá hluchá místa. A to, že je to navíc skvělý dokument s výbornou hudbou, doplněný příjemným komentářem, je další přidaná hodnota. A ještě jedno obrovské pozitivum závěrem: Žádné mluvící hlavy. Povinně pouštět ve školách! ()

Reklama

spiritus 

všechny recenze uživatele

velmi zajímavý dokument zobrazující celý život naší planety od prekambrických prvopočátků, přes Karbonské močály, druhohorní ještěry, až do dnešních dnů, dnů lidstva. To vše v líbivém digitálním zpracování, které ovšem nepatří k tomu nejlepšímu, co lze v žánru dokumentů spatřit a někdy je grafika celkem jednoduchá. Jinak je to monumentální, velkolepá a respekt vzbuzující podívaná. Je k mání dokonce na Youtube v originálním znění. Vřele doporučuji. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a užitočný dokument, ktorý ukazuje, akými peripetiami musela prejsť naša Zem i jej obyvatelia, než všetko dospelo k dnešnej dobe, keď stlačenie niekoľkých tlačidiel choromyseľnými jedincami, ktorí sú u moci, môže urobiť ďalší predel vo vývoji. Ale z dlhodobého hľadiska to bude opäť zanedbateľná epizóda. A to je na dokumente asi najcennejšie, že ukazuje, koľko miliónov rokov trvalo, než meniace sa podmienky spôsobili zmenu hodnú pozornosti. Ako u dokumentov o vesmíre, tak aj u tohto si divák uvedomí, akou zanedbateľnou čiastočkou je a aké smiešne je jeho pechorenie sa za postavením a majetkom. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Takýto dokument som hľadal už dlho. Niečo, čo mapuje vznik samotnej planéty a jej postupný vývoj, vývin prvých baktérii, mnohobunkových organizmov a neskôr dinosaurov, hromadné vymierania a znovuzrodenie života až po človeka samotného. Do tých 94 minút sa autori pokúsili vložiť takmer päť miliárd rokov a myslím, že sa im to naozaj podarilo. Komplexnejší dokument na túto tému som ešte nevidel avšak na túto tému by sa skôr hodil seriál, kde by sa jednotlivé obdobia vývoja planéty a života na nej, mohli prebádať detailnejšie. Napriek tomu je to skvelý dokument :) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama