Reklama

Reklama

The Cure: Live

(koncert)
  • Německo The Cure: Live
Hudební / Dokumentární
Německo, 2012, 50 min

Obsahy(1)

Hudba The Cure je charakteristická zejména svým melancholickým nábojem. Ovlivnili několik generací lidí, a to hlavně v období osmdesátých let. Jejich zvuk je nezaměnitelný, kombinace kytar a syntezátorů se zpěvem depresivně vypadajícího Roberta Smitha.

Kapelu založili tehdejší spolužáci: Robert Smith (zpěv, kytara), Michal Dempsey (baskytara) a Laurence "Lol" Tolhurst (bicí) pod názvem Easy Cure v roce 1976. Ze začátku hráli hodně temnou hudbu, nervní kytarový pop s pseudolyrickými texty. První demokazetu, na které se objevil hit Killing an Arab (inspirovaný knihou Alberta Camuse), rozeslali po různých labelech, a tak se dostala do rukou Chrise Parryho z Polydor Records. Ten zařídil vydání singlu na malém labelu Small Wonder v roce 1978. Následující rok Parry odešel z Polydoru a založil vlastní vydavatelství Fiction a v té době už přejmenovaní The Cure byli jednou z prvních kapel, které podepsaly smlouvu. V reedici byl vydán Killing an Arab.

Na festivalu Hurricane v roce 2012 zazněly tyto songy: Pictures Of You, High, Lovesong, Sleep When I'm Dead, The Hungry Ghost, Bananfisbones, The Walk, Friday I'm In Love, Doing The Unstuck, Want a Wrong Number. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

RockChick 

všechny recenze uživatele

Lahůdka pro fandy. The Cure jsou na scéně přes třicet let a pořád patří k tomu nejlepšímu, co může nabídnout. Vždyť ani jejich nejnovější album z roku 2008, není žádným zoufalým vykradáním sebe sama, nebo trapným výkřikem šedivějících staříků do tmy, ale jedno z nejlepších v jejich tvorbě (a roku 2008.) Robert Smith dokáže být i v padesáti věčně zastydlý, nešťastný puberťák a vy mu to, hehe, furt věříte! Ani na tomto záznamu nevyvrátil svou pověst bytosti z jiné dimenze, z které nám sem tam pošle smíškovský úsměv (ňuňuňu), z kterého taje i ten největší cynik (a ano, i kluci, kteří nepláčou.) Jinak jeho pěvecký projev je jako vždy bezchybný, kapele to taky šlape, výběr paráda, a jediné, co mi chybělo, byl snad i nějaký ten song z Pornography, ale co bych si taky já, starej dekadent, ještě vymýšlela, že jo? Korunu už jenom dodává závěrečná Killing An Arab (Killing Another). YEEES!!! ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno