Reklama

Reklama

Hlas lidu, hlas boží

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2008, 57 min

Režie:

Martin Pátek

Scénář:

Martin Pátek

Kamera:

Martin Pátek

Obsahy(1)

Demokratická společnost se ptá, co může a co nemůže ovlivnit veřejné mínění. Co se týká všech, mohou řešit jen všichni – potud Dürrenmatt. Ovšem jsou dostatečně informováni o problematice či mají znalosti, které je vedou ke správné úvaze? Jistou odpovědnost mohou mít agentury, zkoumající veřejná mínění. Co však mohou ovlivnit, kdo se dá ovlivňovat a jak se toto ovlivňování v jednotlivostech liší a proměňuje v uplynulých letech demokratických změn v naší společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Kecy, lži, cílené manipulace, demagogie, člověku je po shlédnutí takovéhlého dokumentu, tak akorát na blití. Tak ještě správně s mladými lidmi manipulovat a máme vyhráno. 80% takzvaných zpráv jsou lži, polopravdy a mystifikace. Lidé už dnes nemají přístup ke skutečným událostem, sledují filtrované blbiny a myslí si že jsou informováni! Posranec=profesionál aha, to jsem se zvesela zasmál:-) Máme demokracii huráá, veselme se, o nás, bez nás:-) Obyčejní lidé na ulici měli pravdu, ale co s tím, problém je úplně někdy jinde a není to ani tak u politiků, kteří hájí úplně jinší zájmy než ty naše-vaše. Bývalí poslanec Dlouhý (vl.jm.Fanklstein) ten neměl chybu s těmi svými moudry, stejně tak Kalvoda a spol, ti všichni by se měli zahrabat metr pod zem, a vůbec se na veřejnosti neukazovat! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Opravdu velké množství planých řečí, zvlášť při sledování s desetiletým odstupem od natočení. Dokument vystihuje sociolog, který v dokumentu říká: "Schopnost větší části populace analyzovat určité složité otázky neexistuje". A tak jen primitivně nadávají. ()

Reklama

Reklama