Reklama

Reklama

Kdo přežije - Panama

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2006

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Danielle DiLorenzo, Shane Powers

Tvrdá soutěž na exotickém ostrově, ve které trosečníci doslova bojují o přežití, vodu, jídlo a náčiní, které jim usnadní život. A v neposlední řadě o výhru v podobě milionu dolarů! (oficiální text distributora)

Recenze (85)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Obvykle mě intrikování soutěžících, jejich vzájemné podrazy a morální ubohost natolik sere, až se pro mě soutěž stává nesledovatelnou. Ale tenhle týden jsem o ni zakopla hned 2x a pokaždé si udržela mou pozornost. Vidím tam totiž člověka, co si počíná suverénně, přitom s ostatními manipuluje minimálně - své úmysly vlastně neskrývá a spoléhá v první řadě na sebe. Poslední přeživší svého původního kmene, kterému ostatní dávají najevo, jak není jedním z nich v době, kdy už dávno o nějaké připitomělé kmeny a falešnou sounáležitost nejde. A já jsem tomuhle hrdému chlápkovi začala přát vítězství, nejspíš si proto poslední díly nenechám ujít. Leda by ten okolní ubohý plankton žraloka přece jen udolal - na čest a spravedlnost se přece v "Survivorovi" nehraje, často nevyhrává ten nejlepší, ale ta největší svině. EDIT: Beru zpět, není hrdý - je to lulan, stejný prasečí pazneht jako ostatní a neumí prohrávat se ctí:-/. 55% ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro me zatim nejlepsi serie... a to diky Terrymu, ktery vsem ukazal, jak se to ma hrat. Pani, vydrzet tak dlouho, ackoli jsou vsichni proti vam, neztracet nadeji, rozvahu a silu, klobouk dolu. Pri soutezich jsem ani nedychala (nebo se o me pokousel infarkt), jak moc jsem to prozivala a prala mu kazdou dalsi a dalsi vyhrat - a on me nezklamal. Jednoznacne zatim nejlepsi soutezici ze vsech, co jsem videla! ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR SPOILERY TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// +Nejoblíbenější postavy: Terry, Misty, Danielle. Koho bych napsal ve finále: Aras. Proč? Protože byl zdatným soupeřem pro Terryho, i když nejraději bych tam viděl právě jeho, aspoň že vyhrál auto. Koho jsem chtěl víc poznat: Misty. -Koho bych vyřadil: Cirie, Aras, Courtney, Shane, Tina./// Řekl bych že Panama je o něco lepší než Guatemala. Hodně tomu napomáhá mořské prostředí, tedy vodní soutěže, ale především výraznější soutěžící. A to i přesto, že je tu hodně nesympatických tváří se kterými bych opravdu na pustém ostrově ztroskotat nechtěl. Naštěstí je tu Terry, který se se svou bojovností dostane až mezi nejlepší tři, kde bohužel Danielle správně pochopila že by proti němu neměla šanci a tak zvolila větší naději v podobě Arase. Stejně nevyhrála a tak se nakonec dá o Arasovi říct, že hrál dobrou hru. Panamu si tedy budu docela dobře pamatovat./// Celkem 86%/// ()

Moly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu komplikovaná série. Tvůrci se snažili oživit novými prvky a zvraty, co se dalo. Nicméně nepříliš sympatický casting (respektive vývoj soutěže) prostě nejde ignorovat. Vzhledem k tomu, že jsem se k Panamě vrátila zpětně po shlédnutí sérií 13-16, je můj vztah k asi jedné z nejdiskutovanějších postav sérii Cirii poněkud odlišný, než kdybych prvně viděla tuhle a až poté Mikronésii. Tak či tak, Cirie byla jedním z mála opravdových osvěžení a oživení série. Dále musím vyzdvihnout kmen La Mina, co do složení. Zvláště mužské osazenstvo tvořili čestní, pracovití sympaťáci. Na druhé straně, v kmeni Casaya se sešli snad samí šílenci (vyjma zmíněné Cirie), mezi kterými se snad každý cítil být králem. Shane jediný si však své bláznovství (okořeněné prudkým temperamentem a náročnou odvykačkou, ze kterou před ním pomyslně smekám a zároveň si klepu na čelo) veřejně přiznal. K patrně nejlepším prožitkům ze série patří právě promluva Shanea o Cirii. Pakliže jste o něm dosud pochybovali, teď víte jistě, že je to jeden z nejlepších lidí, kteří se tam ocitli. Oblíbení hráči: Terry, Cirie, Austin, Dan, Shane (ne nutně v tomto pořadí). Prudiči: Aras, Danielle, Bobby, Courtney. Ráda bych blíže poznala: Austina, Tinu, Dana. ()

Rawar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER: Skvělá epizoda a zajímavý koncept rozdělení na mladší/starší muže a ženy, charaktery tady měli hodě různorodé parametry a v momentě kdy došlo ke sloučení se začali dít slušné věci. Přisprostlý Šejn s nonstop vyvalenou cíchou byl v pravdě příšerným vágusákem ale byla legrace pozorovat jeho ksychty, které házel téměř při každé příležitosti. Mrzí mě že nezničitelný Terry vypadl právě vinou mojí oblíbené Danielle, protože si myslím že s ním by finále vyhrála. Muselo na něj být namíchnuto spoustu lidí, už jen proto že vyžral všechny odměny a Imunity + parádní GMCčko v plné palbě. Závěrečná volba Arase do finálové dvojky se Danielle moc nepovedla a je to škoda, protože jsem jí to přál. Nejen protože byla elegantní, pěkná a odměřená, ale hlavně hrála takovou tichou vodu až do konce a kdyby dodržela slovo a vzala si Terryho sebou, určitě by měla mega v kapse. Pevně doufám že jí ještě uvidím v nových sezonách. Danielle je totiž na prvním místě v mé TOP5 survivors ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • V této sérii byli poprvé soutěžící rozděleni podle věku. (AlohaAnty)
  • Natáčelo se v Perlovém souostroví u pobřeží Panamy. (LEGACY)

Reklama

Reklama