Reklama

Reklama

Picture in the House, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 2009, 10 min

Předloha:

H.P. Lovecraft (kniha)

Obsahy(1)

Osamělého cestovatele zastihne na jeho cestách na kole po Nové Anglii bouře. Ukryje se v zdánlivě opuštěném domě, avšak po chvíli zjišťuje, že opuštěný není a obývá ho jakýsi stařec. Cestovatele zaujme jedna starobylá kniha, v níž narazí na rytinu, která onoho starce naprosto fascinuje. Ta rytina ukazovala řeznictví u kanibalů. (Pan.Antonin)

(více)

Recenze (2)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další amatérský zfilmovaná stejnojmenná Lovecraftova adaptace, které sice na jednu stranu prospěla její černobílost, jenže ničím jiným moc nezaujme (tedy kromě vybavení domu). Snad jen tím pochmurnějším koncem. Bohužel to je docela málo na nějaké vyšší hodnocení. A o čem že to je? Mladík si vyrazí na kole do přírody, kde se kochá její krásou. U lesíka pak narazí mezi stromy na podivný dům, který sice vypadá liduprázdný, ale někdo v něm přece jenom bydlí. Někdo kdo skrývá děsivé tajemství… 30% ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Adaptace Lovecraftovy krátké povídky Obrázek v domě (známé též pod názvem Rytina) se podobně jako většina nízkorozpočtových krátkometrážních filmů podle tohoto spisovatele dost drží předlohy. Ne, že by mi to vadilo, naopak. Tato vsadila také na černobílé kulisy, které dobře doplňují skutečnost, že se tvůrci tentokrát rozhodli ponechat dílo v dobových kulisách a nepřeváděli jej do moderní doby. Nicméně snímek sám osobě nemá nic, čím by si měl zasloužit větší hodnocení. To by musel být lépe zahraný, lépe natočený nebo mít lepší atmosféru. ()

Reklama

Reklama