Reklama

Reklama

Kuiba

  • Čína Kui ba zhi shi wan huo ji (více)
Čína, 2011, 90 min

Režie:

Wang Chuan

Scénář:

Wang Chuan, Jia Li

Obsahy(1)

Každých 333 let se znovu probouzí strašlivé zlo známé jako Kuiba, které každým svým příchodem přináší strašlivou destrukci. V průběhu věků se národy zdejšího světa vždy dokázaly sjednotit a dosáhnout společného vítězství. Během 5. příchodu tohoto zla se zdejším bohům podařilo uzamknout jeho zbraň - magické kopí a nyní dokonce dokáží i určit místo, kde se zlo příště narodí. V roce 1664 se pokouší bohové zastavit jeho 6. příchod a vše vypadá, že se útok podařil. Bohové však byly nepozorní a tak Kuiba unikl a zrodil se znovu jako malý chlapec jménem Manji. Uplynulo několik let a malého chlapce se během té doby ujal mladý muž Man Xiaoman, vcelku průměrný bojovník ovládající duševní síly známé jako "Umění pulsů". Ten mladého chlapce začal učit a spolu touží po velké slavě a uznání ve zdejší společnosti, kde se hodlají prosadit jako slavní bojovníci. Ve snaze dosáhnout svého cíle se oba hrdinové každý den pokoušejí porazit v souboji místního věhlasného válečníka. Během pravidelných soubojů Manjiho moc roste a magické kopí začíná odpovídat na volání svého pána. Kuibovi generálové, kteří se rozhodli následovat svého mistra na jeho cestě zkázy, stejně jako zdejší bohové začínají zjišťovat, že se zlo znovu probouzí. Odpovědí ochránců míru je sezvání největších válečníků celé země na ostrov, kde bohové předpokládají, že se zlo nachází. Mistr Man a jeho učedník Manji nemohou toto volání do zbraně ignorovat, a tak se ve své touze po tom stát se velkými válečníky rozhodnou přidat k tažení proti Kuibovi. Mistr Man ani jeho učedník však nemají tušení, že zlo se nachází mnohem blíž, než by si dokázali představit... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (2)

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Vasoon Animation se s Kuibou pokoušejí rozjet sérii, v plánu je už teď 5 filmů a 156 dílný seriál a vzhledem k dosavadnímu úspěchu prvních dvou filmů se jim to asi povede. Většina těch, co Kuibu uvidí v jiném než originálním dabingu jej ale asi bude považovat za obyčejné japonské anime. Ve Vasoonu se totiž v Japonsku inspirovali opravdu hodně, postavičky jsou v typickém manga stylu, včetně malých holčiček s písklavým hláskem a zelenýma vlasama, všechny výrazy v obličejích naprosto totožné a navíc tu jezdí na Chocobech z Final Fantasy.... Jediným náznakem čínskosti je tak aspoň inspirace v Putování na západ, Mianji je zcela očividně zamýšlený jako nápodoba Opičího krále. To se ale samozřejmě dalo čekat, původní čínská animace nějak zvlášt vyhlášená není, kopírování je tamní oblíbená činnost a navíc rozhodně nejsou jediní kdo se u veleůspěšnych japonců inspiroval (USA, Rusko, Korea, Kanada...). Film samotný je ukázkový pilotní díl, s úvodní pětiminutovou salvou jmen, událostí a epických bojů božstev (ve které jsem ztratil přehled po 30 vteřínách), po které už následuje pozvolné seznamování s postavami a fungováním fiktivního světa. Ústřední duo, Mistr Man a jeho adoptovaný syn opičí Manji jsou sympatická dvojka, taky díky tomu že nejsou typičtí hrdinové ale spíše vychcaní hajzlíci, co se každé ráno před snídaní snaží přemoci starého starostu jakési zvířecí vesnice. Příběh je obyčejné fantasy klišé o strašlivém bohomonstru co se snaží zničit svět, tady ale od začátku trochu vylepšené o fakt, že tím monstrem je samotný hlavní hrdina Manji, což ale netuší on ani nikdo jiný. I přes počáteční nedůvěru kvůli ultraneoriginality se ale filmu podařilo rozehrát příběh zajímavě, takže se těším na další čtyři díly. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně hodně povedená záležitost s dosti jednoduchou, ale skvěle promyšlenou zápletkou. Navíc je to jen první díl, takže má člověk čas na to seznámit se se světem a s postavami. Animace se mi líbí, je to dosti klasická 2D anime záležitost, z které by člověk jen těžko poznal, že je to z Číny a ne z Japonska. Charaktery se mi také líbí, stejně jako hudba, takže ono mi kromě toho, že to je až na jednu "malou" drobnost tak trochu klišé příběh, vlastně nic nevadilo, snad až na fakt, že už vyšli i druhý a třetí film, jen jim nikdo neopatřil anglické titulky, což mě vážně dost štve. Každopádně tuhle sérii budu dál sledovat. 8/10 ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama