Reklama

Reklama

Malá čarodějka

(festivalový název)
  • Česko Válečná čarodějka (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Někde v subsaharské Africe v malé odříznuté vesničce žije poklidným životem se svými rodiči dvanáctiletá Komona. To se však změní, když přijdou rebelové, vyplení vesnici, zajmou Komonu a přinutí ji páchat nenapravitelné věci. Je zavlečena do džungle jako dětský voják. Její brutální velitel ji nejenom cvičí v používání zbraní, ale také ji zneužívá. Jak ubíhá čas, Komona se rychle naučí vše snášet, bojovat, a především přežít, avšak duchové minulosti se stále vracejí. Malá čarodějka je životní ponaučení, příběh lidské houževnatosti. (Ostrava Kamera Oko)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv to ve filmu přímo nezazní, lze si všimnout několika náznaků odkazujících na skutečnost, že se film odehrává v Demokratické republice Kongo. Vodítkem je lokální kmenový jazyk Lingala nebo portrét státního hrdiny Patrice Lumumby v Butcherově domě. (Candice)
  • Zástupcovia Kanady zvolili snímku Rebelle, ako svoje želiezko v ohni, do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2013. (MikaelSVK)
  • Filmovanie prebiehalo v Demokratickej republike Kongo. (MikaelSVK)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Největší filmový festival v Brně se blíží

Největší filmový festival v Brně se blíží

17.02.2013

Čtvrtý ročník Mezinárodního filmového festivalu CINEMA MUNDI již brzy (27.2. – 6.3. 2013) ovládne moravskou metropoli. Cinefilové i běžní diváci se mohou těšit na nejlepší „oscarové“ kousky za… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama