Reklama

Reklama

Jak přežít atomový útok

(festivalový název)
  • USA Survival Under Atomic Attack
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 1951, 9 min

Obsahy(1)

V době, kdy v Československu filmové týdeníky varovaly před mandelinkami, ani v USA nezůstali pozadu. Jen se neobávali mandelinek, ale atomového útoku. Krátký film Jak přežít atomový útok spolu s brožurou sloužily Američanům jako návod, jak připravit svůj dům na atomový útok a jak během útoku postupovat. Dnes diváky zamrazí především v okamžiku, kdy se ve snímku se vší vážnosti tvrdí, že největší problém obyvatel Hirošimy a Nagasaki nebyl ani tak atomový útok jako spíše nepřipravenost na něj. (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (5)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Trochu úsměvné, aneb co média a vláda podávala normálním americkým občanům jako obranu proti atomovému útoku by v praxi těžko uspělo. Zatáhněte závěsy, přikrčte se, zakryjte si hlavu a určitě se vám nic nestane. Aneb neshoříte na popel jako tomu bylo v Hirošimě a Nagasaki viz např. tohle zajímavé video: http://www.youtube.com/watch?v=fgsB0X-xQ_A Určitě by jim pomohlo se lehnout na zem u obrubníku, jakmile by spatřili záblesk. Kdo by se chtěl podívat na snímek, je možné ho najít zde: http://www.youtube.com/watch?v=sTJ0GB1ltAQ Viděno na AFO 2012. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Školení o účincích atomové bomby a ochraně před nimi v rámci branné výchovy po americku za použití "zkušeností" japonských měst. ♫ Hudba dramaticky ještě vybranější než ve školeních východního bloku. ()

Reklama

Reklama