Reklama

Reklama

Mass Effect: Ushinawareta Paragon

  • Japonsko マスエフェクト~失われたパラゴン (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film je prequelem ke hře Mass Effect 3 a sleduje ranou kariéru aliančního mariňáka Jamese Vegy. Vega velí speciální jednotce v bitvě proti Kolektorům, záhadným mimozemšťanům, kteří útočí na lidské kolonie a unáší jejich obyvatele. V bitvě je obětováno spoustu životů, ale ani tak není jasné, jestli se podaří kolonii, vojáky i Vegu samotného zachránit. (TwoFace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Darill 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo z ME universa, tak nic neřeknu. Prostě béčková blbina na sobotní odpoledně. Ale takhle? Příšerná japonská animace se k ME prostě nehodí. Navíc nechápu, proč z toho udělali superhrdinskou akční komedii. Tohle si Mass Effect nezaslouží. Doufám, že ten film ohlášený na 2015 si z tohoto vezme odstrašující příklad, jak to nemá vypadat. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Je to akčné a napísané v duchu Mass Effect. Samotná herná trilógia je epickou záležitosťou, síce po vizuálnej a technickej stránke nič prevratné nepriniesla, ale stavia práve na rozhodovaní v kľúčových situáciách, ktoré ovplyvnia nasledujúci dej a životy ostatných, to v tomto filme je. Samotný príbeh ME si už tak dobre nepamätám, ale film má dobre skoncipovaný príbeh, aj keď nemusí zrovna odrážať realitu z ME. Neviem prečo si museli vybrať na tento titul zrovna tento druh animácie, mali to spraviť aspoň na úrovni filmu Final Fantasy: Esencia života. Dúfam, že pripravovaná hraná filmová verzia bude lepšia. ()

Reklama

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Japončící to zvládli skvěle! Sice je pravda že to nevypadá zrovna nejlépe ale stejně jako u herní triglogie je na prvním místě děj a postavy. Stejně jako u herní trilogie tak i tady mě děj chytil pevně za koule a pustil teprve až odezněli titulky. Děj nám tu objasňuje období mezi koncem prvního dílu a začátek třetího a taky potvrzuje starou pravdu že Cerberus jsou prostě hajzlové. Co se týče postav tak jsou skvěle napsané jak se na poměry BioWare sluší a patří a jde opravdu vidět že přiložili (BioWare) ruku k dílu. Navíc tenhle snímek snad pomůže k pochopení k postavě Jamase Vegy, kterého dost lidí označuje za zbytečnou a tupou postavu. Dále co musím pochválit je výborná akce a do toho hrající epický soundtrack. Prostě nádhera. Na čistých pět to sice není (a to i díky některým nepřesnostem, jako obří kolektoři, a nebo rychlopalné brokovnice), ale co už tu pátou přidám a to hlavně proto jak většina lidí odsuzovala tenhle film a zbytečně ho hejtovali. No doufám že tohle nebyl poslední díl a že se v příštím třeba vydáme na Omegu a v hlavní roli uvidíme Garruse Vakariana. 85% ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Málokdy se uchyluji k ostré kritice, avšak nyní zkrátka nemohu jinak - pro většinu fanoušků fenomenální herní trilogie Mass Effectu se musí jednat o čiré utrpení... Snímek je prošpikován toliko nesrovnalostmi s původním univerzem (např. nadměrná velikost kolektorů, role Cerbera, objev protilátky, odkaz a poselství této Vegovy mise), že herním vývojářům z BioWare musí hrůzou vstávat vlasy na hlavě. Můj vlasový porost se ostatně z toho šoku ještě nevzpamatoval dodnes. Snímek, u něhož nehezká animace zdaleka není jeho největším negativem a který dokáže oslovit snad pouze diváky zcela nepoznamenané světem Mass Effectu. Tohle vážně bolelo... ()

pajmič666 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem zasvěcený Biodron (neuvěřitelně zamilovaný fanoušek do studia Bioware), je nemožné abych jsi Mass Effect: Paragon Lost nechal ujít. Mé nadšení z počátku brzdila animace, jenž sama o sobě není zcela příšerná, ale esteticky mi ke světu Mass Effectu vůbec nesedí. Sem tam nesouhlasil zvuk zbraní. Ozvučení bylo správné ale bylo pomíchané ( M-22 Eviscerator střílí a zní jako M-76 Revenant). Líbila se mi hudební věrnost (ME1 styl). A úřední postava Jamese Vegy. Příběh je jednoduchý a plyne rychle, než se nadějete jsou tu titulky. Co se však filmu povedlo vyobrazit velice dobře, bylo závěrečné rozhodnutí. Toto rozhodnutí Jamese dosti změnilo, a to jak jeho osobnost, tak i jeho přístup k Shepardovi. Konec je bezpochyby nejlepší částí filmu. A někdo může uronit i slzičku. Film bych nedoporučil běžnému divákovy. A už vůbec ne odpůrci anime. Ovšem, fanoušek hry by neměl vůbec váhat a dát filmu šanci. Mass Effect: Paragon Lost není žádné umělecké dílo, a mnohé může odradit nepovedená animace. Já se však solidně bavil a díky povedenému konci dávám 75%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Postavu Vegy v původní hře i ve filmu nadaboval stejný herec, a to Freddie Prinze Jr. (Chipsonator)
  • Ve snímku se vyskytne hned několik postav ze související herní trilogie, a to James Vega, který se v trilogii objevil až ve třetím díle, Admirál Hackett, jehož hlas nás doprovází od prvního dílu a který se objevuje i ve třetím díle, dále kapitán Anderson, který je součástí celé trilogie, a Liara T'Soni, jež se taktéž objevuje v celé trilogii. Ve filmu je také zmíněn Velitel Shepard, hlavní postava původní hry. (Chipsonator)
  • Snímek je prequel k videohře „Mass Effect 3“ a objasňuje události, které hra zmiňuje. Současně funguje jako rozšíření a umožnuje lepší uchopení Vegova příběhu z původní hry. (TwoFace)

Reklama

Reklama