Reklama

Reklama

Red Sand: A Mass Effect Fan Film

(studentský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi
USA, 2012, 14 min

Obsahy(1)

Film se odehrává 35 let před událostmi první hry série Mass Effect.
Na Marsu jsou objeveny starodávné ruiny plné mimozemské, vysoce pokročilé technologie a Elementu Nula. Je zjištěno, že pochází od starobylé rasy Protheanů. Na planetu je vyslán vědecký tým pod vedením Dr. Averroese. Skupina překupníků se o nalezišti dozvěděla také a chtějí využít Element Nula na tvorbu narkotik známých jak "Red Sand", neboli rudopísek, poskytující biotické schopnosti. Na Mars je okamžitě vyslán tým vojáků Aliance. Týmu velí plukovník Jon Grissom a Lily Sandhurst. Jejich úkolem je ochránit naleziště za každou cenu. (TwoFace)

(více)

Recenze (11)

Helo 

všechny recenze uživatele

Některé efekty slušné, jiné již trochu horší, ale v celku povedený kraťas z doby Aliančního hrdiny Jona Grissoma. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na studentský film je to rozhodně povedený kraťas na motivy slavné BioWare série Mass Effect. Efekty sice nic, ale to se dalo čekat. Spíše mě zaujala hudba, která společně se závěrečnou scénou utvořila skvělý dojem. ()

Reklama

agent_barton 

všechny recenze uživatele

Pokud si uvědomíme, že se jedná o studentský film, tak Red Sand není zase tak špatným dílem. Vizuální animace jsou na velmi pěkné úrovni, ale zase na druhou stranu je většina castingu poskládána z neherců, pro které to byl vůbec první počin před kamerou (aspoň tak mi to přišlo). Navíc mám rád značku Mass Effect a proto bych byl ochoten ohodnotit RS 4*, ale v rámci takto hodnocených filmů mám prostě jiné favority. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Obstojný film. Školní práce je na tom vidět na první pohled, herecké výkony jsou mizerné, nicméně třeba kamera je jak z učebnice (subjektivní záběry, navádění směrem pohledu apod.) a hudba taky není ostuda. Docela dobrý doplněk do světa ME. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Jestli na Red Sand něco skutečně nechápu, tak je to způsb, jakým se jeho autoři postavili k Mass Effectovskému univerzu. Když už si dali takovou práci s celým filmem, proč si proboha nezjistili některé docela zásadní detaily, nebo se je (to by bylo ještě horší) rozhodli ignorovat? Ne, rudopísek (red sand) skutečně neudělá z obyčejného člověka biotika - maximálně necháte levitovat tužku, žádné házení s lidmi! U velkofilmu bych se tomu ani nedivil, aler když tohle někdo dělá jako svůj studentský projekt a motivací mu může být maximálně láska k univerzu ME, tohle by se prostě stát nemělo. Jinak to není špatný, na studentský projekt to vypadá velice obstojně a závěrečná scéna má docela sílu. /60% a 3*/ ()

Zajímavosti (1)

  • Herec Mark Meer je dabérem velitele Sheparda, hlavního hrdiny slavné série videoher Mass Effect, na jejíž motivy film vznikl. (TwoFace)

Reklama

Reklama