Reklama

Reklama

Mass Effect: Ushinawareta Paragon

  • Japonsko マスエフェクト~失われたパラゴン (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film je prequelem ke hře Mass Effect 3 a sleduje ranou kariéru aliančního mariňáka Jamese Vegy. Vega velí speciální jednotce v bitvě proti Kolektorům, záhadným mimozemšťanům, kteří útočí na lidské kolonie a unáší jejich obyvatele. V bitvě je obětováno spoustu životů, ale ani tak není jasné, jestli se podaří kolonii, vojáky i Vegu samotného zachránit. (TwoFace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem znovu rozehrál sérii Mass Effect a řekl jsem si, že k tomu tentokrát přidám i nepříliš známý film o jedné z ústředních postav třetího dílů. Snímek se krásně nese v duchu celé série a ve finále staví Vegu před nelehké rozhodnutí, stejně jako tomu bývá v samotných hrách. Zápletka jako taková není špatná, ale animace je oproti jiným anime o třídu horší a bez klasické ME hudby to prostě není ono. Kdyby tam ten soundtrack dali, rozhodně dám o hvězdičku více, takhle je to pouze na 70% ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Málokdy se uchyluji k ostré kritice, avšak nyní zkrátka nemohu jinak - pro většinu fanoušků fenomenální herní trilogie Mass Effectu se musí jednat o čiré utrpení... Snímek je prošpikován toliko nesrovnalostmi s původním univerzem (např. nadměrná velikost kolektorů, role Cerbera, objev protilátky, odkaz a poselství této Vegovy mise), že herním vývojářům z BioWare musí hrůzou vstávat vlasy na hlavě. Můj vlasový porost se ostatně z toho šoku ještě nevzpamatoval dodnes. Snímek, u něhož nehezká animace zdaleka není jeho největším negativem a který dokáže oslovit snad pouze diváky zcela nepoznamenané světem Mass Effectu. Tohle vážně bolelo... ()

Reklama

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Slabá animace, debilně vypadající krogani, tuctový příběh. Ale hlavně neustálé popírání lore. Opravdu by bylo tak těžké najmout jednoho nerda, který by jim vysvětlil, že biotici nepotřebují energetické články k používání biotiky, že kolektoří nejsou 2-3x větší než lidi, že kdyby kolektorská loď spadla na kolonii, tak by někdo o existenci a hrozbě kolektorů v ME2 věděl, že Mordin musel vytvořit protilátku proti swarmům (ano, tu protilátku kterou už někdo vytvořil tady v Paragon Lost) atd..? 78%? To zase hodnotili fanatici, kteří by dali i hovnu 5*, pokud by na něm bylo logo N7. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to fajn, vyvařit něco z Mass Effectu tím způsobem, že místo přehrávání děje se doplňují hluchá místa. Bohužel toto provedení je poněkud slabé. Pro opravdové fanoušky tam vyvstane několik podivných odlišností a nesrovnalostí, ale jinak je to fajn tak, že se dá překousnout celkem slabý příběh, ač v duchu těžkých voleb, ztrát a obětí. Pro neznalé to asi musí být ještě mnohem horší, protože si to nenaroubují na kvalitní, zaběhlé univerzum ME a tak je to jen akční scifi anime, co toho moc nenabídne (kromě ucházející 2D animace a vyloženě úděsné 3D animace). Já jsem zklamán, a to i jako hluboký fanoušek ME univerza. Škoda. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Špatný animák se špatnou animací debilně vypadajícíma postavama a 5ti metrovýma Kolektorama (vážně nemohl si někdo před tím než to vytvořili zahrát Mass effect 2? aspoň na chvilinku? :O) ... Kdybych nebyl fanouškem universa a Jamese Vegy tak nedám ani ty 2 hvězdy. Příběh je spíše takovým dodatkem, o kterém se Vega zmíní v Mass effectu 3... Zachycuje jeden z nejklíčovějších okamžiků jeho života... Jedno z nejdůležitějších rozhodnutí, ve kterém musí učinit strašlivou oběť a sám jsem do poslední chvíle nevěděl co si zvolí. Ale to je tak jediný pozitivum tohohle animáku. Dávám mu 2* 40%. Skutečně to bylo spíše zklamání. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je prequel k videohře „Mass Effect 3“ a objasňuje události, které hra zmiňuje. Současně funguje jako rozšíření a umožnuje lepší uchopení Vegova příběhu z původní hry. (TwoFace)
  • Ve snímku se vyskytne hned několik postav ze související herní trilogie, a to James Vega, který se v trilogii objevil až ve třetím díle, Admirál Hackett, jehož hlas nás doprovází od prvního dílu a který se objevuje i ve třetím díle, dále kapitán Anderson, který je součástí celé trilogie, a Liara T'Soni, jež se taktéž objevuje v celé trilogii. Ve filmu je také zmíněn Velitel Shepard, hlavní postava původní hry. (Chipsonator)
  • Postavu Vegy v původní hře i ve filmu nadaboval stejný herec, a to Freddie Prinze Jr. (Chipsonator)

Reklama

Reklama