Reklama

Reklama

Sleepless Knights

všechny plakáty

Recenze (3)

bllm 

všechny recenze uživatele

Škoda. Netuším, co tímhle chtěl tvůrce říct. Všechno dobrý, až na scénář. Herci hrají obstojně, kamera pěkná, hudba, prostě všechno až na neexistující příběh. Zápletka mezi mladíky vydá tak maximálně na 10 minut, dalších 10 minut je něco o rodině jdnoho z nich a zbytek je - ani nevím jak to pojmenovat, asi se nenajde nic lepšího než vata, jak říká zolo. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Kus pravdy je ve všech recenzích přede mnou na tento film. Jsou to tři pohledy na věc a všem jim rozumím. Já jsem byl nejříve při sledování tohoto filmu roztrpčený, co to vlastně je (film nefilm zahodit nebo zkrátit na 10 minut), až mi došlo, že je to režisér filmu Lichtes Meer, jak píše Václav. Teprve s odstupem doby cítím "dopad" tohoto filmu na mě, protože původně jsem mu chtěl napálit velmi podprůměrné hodnocení. Je to pomalý "dokument" o Extremaduře a donutil mě si přečíst historii tohoto španělského málo zalidněného, hornatého a vesměs vyprahlého území, zjistit, že malá města zde mají na americkém kontinentu své "potomky" ve formě měst velkých (což jsem sice v minulosti vnímal, ale ne, že jsou zrovna z Extremadury - Mérida, Medelín, Albuquerque atd.) Lidové zvyky, tradice, příroda, mladí zdrhli, staří zůstali, dva sympatičtí gayové jsou až na okraji a téměř bez jakéhokoli děje.. Přesto toto nepovažuji za celovečerní film, v kině by část nepřipravených diváků asi odešla během filmu. Asi odteď budu číst recenze vždy před zhlédnutím daného snímku ... 4675 ()

zolo 

všechny recenze uživatele

Solidní začátek slibného příběhu se, bohužel, asi po půl hodině rozpadá a místo stěžejního (aspoň z počátku vypadal jako stěžejní) příběhu režisér dává prostor neúměrně dlouhým záběrům přírody, odvádí pozornost krkolomně (ne)zapadajícími krajovými zvyky, a zkrátka až do konce je k vidění už jen vata, která má vyplnit i tak zkrácenou stopáž. Evidentně si režisér nevěděl rady s rozehraným příběhem. Tady dodávám - kupodivu, protože inspirace se už dá v dnešní době v bohaté záplavě gay filmů najít celkem snadno. Budiž tvůrcům ke cti, že asi nechtěli opisovat. Škoda nevyužitého potenciálu nabídnutého dobrým začátkem, byť by z toho byl asi jen další příběh v řadě podobných. Plusem zůstává alespoň líbivé herecké osazenstvo. ()

Reklama

Reklama