Reklama

Reklama

Michael Jackson: Live at Wembley July 16, 1988

(koncert)
Hudební
USA, 1988

Hrají:

Michael Jackson

VOD (1)

Album BAD oslavilo 25. výročí a při této příležitosti bylo vydáno konečně oficiální DVD z turné BAD ve Wembley. Záznam z roku 1988 musel projít odborným remasterováním, aby bylo dosaženo co nejlepší kvality obrazu a zvuku. Michael Jackson se předvedl naživo na svém prvním světovém turné. Ukázal svoje taneční kreace a zazpíval největší hity, jako Dirty Diana, Beat It nebo Thriller. (RoCho)

(více)

Recenze (5)

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek Michaela Jacksona, jako člověk je mně nesympatický, ale tohle DVD je prostě paráda a hudebně v rámci žánru naprostá špička. Doslova a do písmene nadčasová učebnice popové muziky, takovou choreografii by se povinně měly učit dnešní hvězdy světového showbusinessu. Jackson byl v 80. letech na vrcholu, pak už to šlo do háje. ()

Hermanka 

všechny recenze uživatele

Chcete slyšet příběh o tom, jak pozůstalost Michaela Jacksona doslova vyhrabala zaprášenou VHS? Co na ní bylo? Než stokrát vyprávět, je lepší jednou vidět a prostě si to užít. ()

Reklama

jasse 

všechny recenze uživatele

První sólové turné Michaela Jacksona Bad probíhalo od 12. září 1987 do 27. ledna 1989. Koncerty ve Wembley byly asi ve druhé polovině turné a přesto tu Majkl ukazuje neuvěřitelnopu formu, precizně odtančené choreografie a především živý zpěv. Ze začátku koncertu dával písně z repertoáru Jackson 5 a ze svého prvního alba Off The Wall, ale pak už se rozjedou písně z alba Thriller a hlavně Bad...diváci mohli poprvé vidět choreografie převedené z klipů na pódium, což bylo v té době poměrně unikátní. Doprovodná kapela byla vynikající, jména jako Jenifer Batten, David Williams, Jonathan Moffett, Greg Phillinganes se časem stala pojmem v hudebním světě. Také parta tanečníků a vokalistů se nenechala zahambit a spolu s Majklem předvedli všichni výborný výkon. - Dvd je velmi kvalitní, a na to, že vzniklo jako pracovní záznam, je to jeden z nejlepších zaznamenaných koncertů. ()

RoCho 

všechny recenze uživatele

"BAD WORLD TOUR" první sólové turné krále popu. Mladý Michael Jackson v té nejlepší možné kondici, kterou na jiném turné neuvidíte. Ještě "nepošpiněn" obviněními a trápením u soudů. I když je tento koncert starý přes 20 let, neztratil nic ze své geniality a úspěšnosti. V porovnání s novějšími koncerty zde sice ještě není tolik efektů a velké mega show, ale Michael zde předvedl maximum svých dovedností a ukázal, že dokáže zpívat naživo a zároveň dělat úžasnou choreografii. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Oblíbené kousky: Smooth Criminal, Billie Jean a Man In The Mirror. Sice se turné nazývá BAD, ale tu píseň samotnou nemusím, je poněkud otravná, sorry, Miku. :-) Ještě čekám na vydání Victory tour (1984), snad se jednou dočkám... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Michael vyprodal 7krát za sebou stadion Wembley, za což byl zapsán v Guinessově knize rekordů. (RoCho)
  • Koncertu se zúčastnila princezna Diana a princ Charles. Michael byl z návštěvy Lady Diany tak nervozní, že dokonce chtěl vynechat píseň "Dirty Diana", protože se bál, že by ji urazil. Ale princezna mu těsně před koncertem řekla, že "Dirty Diana" je její nejoblíbenější, a tak ji Michael znovu zařadil do programu. (RoCho)

Reklama

Reklama