Reklama

Reklama

Sága: Prokletí stínů

  • Česko Sága: Prokletí stínu (více)
Trailer

Ve Druhém věku se válka bohů rozhořela naplno a živých bylo stále méně. Lidé proto založili Řád, v němž ze zoufalství spojili své síly s pyšnými elfy a proradnými trpaslíky. Zatímco se Řád snažil vzkřísit civilizaci, na západě znovu ožilo dávné zlo. Temnými kouty špinavých krčem se plíží šepot tajného spolku spiklenců, známého jako Stín, jehož hrůzní vyslanci již překročili hranici země. Magistři Řádu proto vyslali své vlastní špehy, aby včas zmařili plány nepřítele. Lidský poutník a vyslanec Světla Keltus, lovkyně odměn a nemilosrdná elfka Nemyt a svojí loupeživou hordou zapuzený ork Kullimon se pod přízračně žlutým nebem kraje Battlegrave vydávají hledat tajemný artefakt, jehož pomocí chtějí služebníci Stínu znovu nastolit vládu pána temnot Gotha Azula. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Miagy 

všechny recenze uživatele

Táto snímka si ( naozaj) nezaslúži väčšej pozornosti, avšak každý kto sa rád pozerá na orkov a škratov, nepotrpí si na dialógy, efekty a iné náležitosti filmu, tak si príde na svoje. PLUS: masky, MINUS: nudný príbeh, nezáživné, hlúpe dialógy, bez emócií, bez skutočného hrania, vysoko amatérske, zlé efekty. Film - ak je natočený síce amatérsky, ale pre radosť a je originálny, uzávam. FIlm, čo kopíruje, uráža divákov....nie. ()

draxus 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem si nebyl ze začátku úplně jistý, jestli je to parodie, nebo jestli se bere vážně. Nakonec se bohužel ukázalo, že pravdivá je druhá možnost. Nápad celého filmu mi přišel dost tuctový, ale se slušným zpracováním by se z toho dalo určitě vytřískat něco hodně slušného. Bohužel tomuhle filmu se to nepovedlo. Už po počátečním uvedení hlavních hrdinů jsem měl chuť film vypnout. Chování postav dost nelogické, všichni se snaží být co nejvíc cool, čímž si spíše sami podrážejí nohy, bitvy spíše působí pateticky, vtipy vyznívají naprázdno a většina dialogů na mě působila spíše jako vata, aby tam vůbec něco bylo, když by se jinak celý smysluplný děj dal zfilmovat jako půl hodinová epizoda nějakého seriálu. Vlastně bych řekl, že nejvíc práce jim musel zabrat trailer. Co se mi na filmu líbilo, bylo prostředí, ve kterém se celý příběh odehrává, a také docela povedené masky. Z postav mi byl paradoxně nejsympatičtější ork, jehož jméno jsem už ale zapomněl. Dávám dvě hvězdičky právě kvůli orkovi a prostředí a možná také kvůli tomu, že i když ta elfka byla docela nesympatická a vypadala, jako kdyby byla celou dobu na speedu, byla pořád docela hezká. ()

Reklama

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Je síce pekné, že Saga nachádza inšpiráciu v množstve fantasy videohier či kníh, no film to nejak nedokáže spracovať. Režisér je jasný fanúšik klasických fantasy hier, čo sa odzrkadlilo najmä na pomerne slušných kostýmoch a maskách. Problémom je všetko ostatné. Nevýrazné lokácie, ktoré majú s fantasy len pramálo spoločné, herci a ich postavy, ktorým to proste nejde, a samotný tupý príbeh. Každý s niekým stále bojuje, niekedy aj úplne zbytočne, navyše po pohybovej stránke veľmi zle. Prekvapivé však je, že to nebola až taká katastrofa ako iné fantasy príbehy televíznej produkcie. Má to dokonca aj pár pôsobivých scén (úvod s drakom, záverečný boj orkov), a obstojný soundtrack. Klady ale nedokážu prekryť všetko to, čo robí Sagu hlúpučkým a amatérskym fantasy bez štipky nápadu. Jedna hviezda za odvahu, že sa do niečoho takého tvorcovia pustili, druhá za elfku. ()

Horbet 

všechny recenze uživatele

Pěkná herečka v hlavní roli elfky, motivy veleúspěšné MMORPG hry World of Warcraft, ale to je asi vše, co je na filmu zajímavé. Avšak když bych odmyslel některé fádní souboje a pomalu se odvíjející děj, u kterého už v prvních minutách víte jak to skončí, ale i tak čekáte nějaké spestření efekty či zvratem, kterého byste se asi načekali, tak přece pořád tam jsou ti zelení orkové a trpajzlíci se střelným prachem. Nemůžu dát 2, ale ani 4 hvězdy. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu jsou koukatelné, místy dokonce velmi. Když pomineme očividný nedostatek financí, který je především v bojových scénách až bolestivě zřetelný, dostaneme klasické fantasy s poněkud přitroublým příběhem, jehož epické rozměry jsou v kontextu s úspornou výpravou vyloženě k smíchu. I přesto film nabídne docela svižný děj, spoustu šarvátek a trojici překvapivě sympatických hrdinů. Namaskování skřetů i elfů je výborné, stejně tak služebníci Stínu vzbuzují respekt. Bohužel závěrečná půlhodina je opravdu velmi špatná. Už tak brakový děj se ponoří hluboko do odpadních vod, digitální přerostlá příšera i způsob jejího odstranění profackuje diváka z obou stran a nestydatě infantilní happyend tomu nasadí korunu. Přesto jsou tři hvězdy na místě. Vzhledem k omezeným finančním i technickým možnostem filmařů je tohle ještě docela solidní film. Mohlo to dopadnout daleko hůř... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v americkém Utahu. (Terva)
  • První scéna, kde proti sobě bojuje Nemyt (Danielle Chuchran) a Fangtor (Adam Abram), byla natočena jako koncept pro případnou sérii nebo film. Scéna se natáčela začátkem roku 2012 a zbytek filmu byl pořízen později v srpnu. Diváci si mohou všimnout, že kostým Nemyt je jiný a Danielle Chuchram vypadá dospěleji. (Kritiq)

Reklama

Reklama