Reklama

Reklama

Sága: Prokletí stínů

  • Česko Sága: Prokletí stínu (více)
Trailer

Ve Druhém věku se válka bohů rozhořela naplno a živých bylo stále méně. Lidé proto založili Řád, v němž ze zoufalství spojili své síly s pyšnými elfy a proradnými trpaslíky. Zatímco se Řád snažil vzkřísit civilizaci, na západě znovu ožilo dávné zlo. Temnými kouty špinavých krčem se plíží šepot tajného spolku spiklenců, známého jako Stín, jehož hrůzní vyslanci již překročili hranici země. Magistři Řádu proto vyslali své vlastní špehy, aby včas zmařili plány nepřítele. Lidský poutník a vyslanec Světla Keltus, lovkyně odměn a nemilosrdná elfka Nemyt a svojí loupeživou hordou zapuzený ork Kullimon se pod přízračně žlutým nebem kraje Battlegrave vydávají hledat tajemný artefakt, jehož pomocí chtějí služebníci Stínu znovu nastolit vládu pána temnot Gotha Azula. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Brodequin 

všechny recenze uživatele

Bylo to amatérský a nebylo. Herci hráli špatně, i dobře. Brát to jako amatérský film, tak tleskám. Ale režisér má už něco za sebou a tak bych čekal víc. Kažopádně mě film celkem překvapil a díval jsem se až do konce. Jsem rád za každýá fantasy a tohle koukatelný určitě bylo. Lepší než pořád ty nudný drama a krimi. Díval jsem se na to jako na nekomerční snímek a jsem spokojen. Lidi co dávají takovým filmům odpad by si měli sami vyzkoušet něco natočit, aby věděli kolik je to práce. Úplně nejjednodušší je sedět doma na prdeli nebo v kině a rozhazovat kritiku. To umí dneska každej... ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Pro milovníka fantasy a RPG her, jako jsem já, pohodová a příjemná pohádka. pár věcí bych sice rád viděl jinak a neuškodil by tomu větší rozpočet (hlavně více komparzu a kulis), ale na tu bídu... můžu říct, že jsem se bavil mnohem víc než například u tak vychvalovaného (což nechápu) Vlka z Wall Street. Prostě tisíc lidí - tisíc chutí. Nejlepší postavy ork s elfkou, člověk mě spíš štval a trpaslíci se dost nepovedli, ale vzhledem k tomu, že to byli služebníci pána smrti, budiž:) Shrnuto a podtrženo.. objektivně by to byla asi 1*, ale páč mám pro tuto tématiku slabost a přeci jen to byla celkem fajne pohádka, s klidem lepší průměr 3*. ()

Reklama

Azrael 

všechny recenze uživatele

Jednu * dávám za sexy modrookou elfku a druhou za kostýmy a snahu jinak bohužel film selhává na všech frontách. Nudný, tuctový fantasy příběh, slabá choreografie soubojů a nijací herci.Tak že nemá cenu marnit 100min. času ale pokud i tak přemýšlíte že se na to podíváte zabruslete zde radši do galerie filmu to důležité uvidíte a zabere vám to tak 5min. 2*=25% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu jsou koukatelné, místy dokonce velmi. Když pomineme očividný nedostatek financí, který je především v bojových scénách až bolestivě zřetelný, dostaneme klasické fantasy s poněkud přitroublým příběhem, jehož epické rozměry jsou v kontextu s úspornou výpravou vyloženě k smíchu. I přesto film nabídne docela svižný děj, spoustu šarvátek a trojici překvapivě sympatických hrdinů. Namaskování skřetů i elfů je výborné, stejně tak služebníci Stínu vzbuzují respekt. Bohužel závěrečná půlhodina je opravdu velmi špatná. Už tak brakový děj se ponoří hluboko do odpadních vod, digitální přerostlá příšera i způsob jejího odstranění profackuje diváka z obou stran a nestydatě infantilní happyend tomu nasadí korunu. Přesto jsou tři hvězdy na místě. Vzhledem k omezeným finančním i technickým možnostem filmařů je tohle ještě docela solidní film. Mohlo to dopadnout daleko hůř... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tahle variace na hraný WoW je až moc chabá. Inspirace v "Pánovi prstenů" je více než jasná, alespoň tedy v tom, jak mají orkové/skřeti vypadat. To, že už se nikdo neinspiroval kvalitou příběhu, to je věc druhá. Nudné a předvídatelné postavy se chtějí skrývat za ucházející efekty a rádoby novou mytologii. Jenže je to strašně předvídatelné a spojení lidí s orkem nefunguje. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v americkém Utahu. (Terva)
  • První scéna, kde proti sobě bojuje Nemyt (Danielle Chuchran) a Fangtor (Adam Abram), byla natočena jako koncept pro případnou sérii nebo film. Scéna se natáčela začátkem roku 2012 a zbytek filmu byl pořízen později v srpnu. Diváci si mohou všimnout, že kostým Nemyt je jiný a Danielle Chuchram vypadá dospěleji. (Kritiq)

Reklama

Reklama