Reklama

Reklama

Light Fantastic

(seriál)
všechny plakáty

Obsahy(1)

The Light Fantastic popisuje jak od starověku až po začátek dvacátého století postupovalo lidské poznávání světla, a jak ovlivňovalo životy objevitelů nových poznatků i životy prostých lidí. Jednotlivé díly na sebe časově navazují a množství poznatků je v nich prezentováno praktickými pokusy. (IXOXI)

Recenze (2)

Evander 

všechny recenze uživatele

Light Fantastic je dalším z řady populárně naučných dokumentů. Chronologicky popisuje objevování vlastností světla lidským druhem. Zejména první díl obsahuje mnoho nudných a informačně chudých pasáží. Další díly jsou v tomto směru lepší, nicméně k dokonalosti jim něco chybí. 80% ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

1. díl: Light Fantastic je oproti podobným dokumentům spíše filozoficko-historickým zamyšlením nad postupným objevováním poznatků o světle. Na jednu stranu se jedná o doplnění základního vzdělání, čímž bych shlédnutí tohoto dokumentu doporučil a na druhou stranu se zde z mého pohledu objevuje množství nezáživných pasáží. 2. díl: Druhý díl změnil můj pohled na tento dokument, neboť bez popisu pouze se znalostí názvu jsem očekával trochu jiné téma k rozvíjení. Nové poznatky druhého dílu navazují časovým vývojem na první díl a jakoby mění téma. Celkově se jedná spíše o několik různých historických událostí a objevů, které spojuje drobná nitka. Celkově se můj pohled na celý dokument zlepšil, neboť i přes věrná a často se opakující témata v podobných dokumentech zde bylo množství "nových" informací. 3. díl: Tak má vypadat správný dokument. 4. díl: Vynikající zakončení celého seriálu přinášející další nášup zajímavých poznatků v zábavné formě. ()

Reklama

Reklama