Reklama

Reklama

Muž mezi kosatkami

(TV film)
  • Francie A Man among Orcas
Francie, 2010, 53 min

Obsahy(1)

Kosatky brázdí světové oceány a často dostojí svému druhému jménu. Velryba zabiják. Loví ve skupinách a komunikují pomocí vlastního jazyka. Jsou velice inteligentní a když bdí, rozsévají děs a hrůzu. Teď však není v ohrožení jejich kořist, ale ony samy. Kameraman David Reichert, který se specializuje na divokou přírodu, si vytýčil cíl přiblížit se k těmto mocným predátorům v jejich přirozeném prostředí a zjistit více zejména o vztahu mezi kosatkami a jejich kořistí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

fyluta 

všechny recenze uživatele

Silny ZAZITEK !!! V dokumentu je ukázka, jak se takový dokument točí a co kameraman musí vydržet. Ano, nemá plnou penzi, ani all inclusive, ale mrzne ve stanu :) Kosatky jsou v názvu, ale je o nich řeč tak z 1/3 dokumentu ... Konec s Tuleni me dostal ...... Jeden z mála dokumentu, který je trošku jiný než jsme zvyklý. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Báječně natočený dokument tak napůl o kosatkách, rypouších a tučňácích. Úžasné záběry kamery se nevyhýbají ani smutnému osudu malého rypáka, jehož matku sežrala právě kosatka. Hudba: Jacky Hanouna ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zachraňovat Willyho je nuda, skutečný svět je mnohem atraktivnější.. Nehostinné Crozetovy ostrovy, fešáci rypouši sloní, zvídaví tučňáci a inteligentní černobílí zabijáci jakožto poslední článek potravinového řetězce. Poutavý dokument, který názorně ukáže, že příroda ve svém přirozeném výběru často bývá krutá, ale na rozdíl od lidí se nikdy neuchýlí k záludnostem.. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Keď už píšete o nepohodlí kameramanov, tak bolo zaujímavé, ako mu obrovský tuleň v chladnom veternom daždivom počasí zabránil prenocovať v stane. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Fascinujuci dokument o 6 tonovych predatoroch kosatkach,ale aj o ich koristiach rypousoch slonich,inak mimoriadne nesympaticki samci s niečím,ako nie celkom vyvinutým chobotom a rozkosnymi tucniakmi.Príroda je fakt zazracna a celkom krutá.Mlada-sirotu,ktore neprijala žiadna nahradna matka mi bolo mimoriadne ľúto,lebo bolo odsúdene na smrť. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama