Reklama

Reklama

Džínová planeta

(TV film)
  • Francie Jeans : A Faded Blue Planet
Francie, 2010, 56 min

Obsahy(1)

Džíny v dnešní době nepatří mezi nejlevnější oblečení, pokud si pro ně člověk nezajde do asijské tržnice nebo do second handu. Cena značkových kousků či nedejbože limitovaných edic se pohybuje v řádech tisíců dolarů. Přitom není tajemstvím, že původně šlo o velmi odolný pracovní oděv, oblíbený zpočátku u amerických dělníků a zemědělců. Na historii i současnost tohoto fenoménu se podíváme v dnešním dokumentu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokument, který nedávno běžel v TV. Je sice pravda, že já džíny nikdy nenosil a ani nosit nebudu, ne kvůli penězům (i když popravdě některé kousky stály nehorázné prachy), ale já kalhoty prostě nesnáším. Především pak historici a milovníci značky Levis musejí šáhnout hluboko do peněženek, aby získali opravdu cenné kousky. Japonské napodobeniny jsou už sice levnější a jak jsem zjístil někdy se tím (šitím) živí i pouliční prodejci. Nejsem žádným fandou textilního tématu a podobných dokumentů o „módě“, ale tady jsem se dozvěděl řadu zajímavých informací. Docela jsem se musel pousmát, když se džíny určené převážně pro kovboje (ty filmové), dělníky a námořníky staly módním hitem pro celý svět. Čím víc obnošené, tím lepší…. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Džíny mám také rád. Starší modely, které mám doma jsou nezničitelné. Bohužel nyní lidi kvůli "rychlé módě" požadují, aby po se půl roce kalhoty rozpadli a mohli si koupit nejnovější módu. Jsou z levného materiálu a tudíž trochu levnější. Džíny koňmi, kteří se je snaží roztrhnout , tedy značky Lewis mám kvůli trvanlivosti nejradši a to ne jen kvůli malé červené nášivce na zadku, aby byla značka rozlišitelná. ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

O vývoji fenoménu, jeho kulturních a subkulturních souvislostech. Populární přehled historie, doplněný několika výstižnými příklady stoupenců denimu. ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Mám obrovskou chuť jít do prvního obchodu s oblečením, který uvidím a hned si nějaké ty džíny koupit. Skvělý dokument! ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama