Reklama

Reklama

Znamení doby

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama
Česko, 2013, 14 min

Režie:

Rudolf Vodička

Obsahy(1)

V pořadí třetí studentský film Rudolfa Vodičky. Znamení doby se odehrává v Československu v létě roku 1968. V té době sedmnáctiletá Tereza (T. Štarhová) přijíždí se svým bratrem Davidem (D. Bardarov) na chatu uprostřed lesů. V chatě je několik Davidových přátel včetně Rudy (R. Vodička), který chodí každým dnem za svým nemocným otcem do nemocnice. Tereza začíná tušit, že tajné noční schůzky jejích přátel předcházejí něčemu velkému. Ale čemu? Co může být na této staré chatě tak zvláštního? Co Ruda a ostatní kamarádi skrývají? Příběh je inspirovaný skutečnými událostmi. (flodur00)

(více)

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

V zajímavostech k studentskému filmu S očima k nebi se píše " Film se natáčel na chatě, kde údajně straší. Štáb měl problémy s častým vypadáváním elektronických přístrojů a rušením zvukové stopy šepotem neznámého původu, který je možné v některých částech filmu dobře slyšet. " nejenže je to trapný pokus o vytvoření alespoň něčeho zajímavého, když už je film totálně pitomý, ale Znamení doby se natáčelo na té samé chaty a světe div se.. Žádný šepot (o=´ .... Jinak platí totéž, co jsem napsal u S očima k nebi , jen s tím, že je to kratší, ale pořád nebývale tupé. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Čo k tomu povedať, aby som neopakoval Toma, tobôž môj vlastný komentár k S očima k nebi? Úprimne netuším. Je tu lepšia kamera a zvuk plus kratšia stopáž, ale to je asi tak všetko dobré, čo sa o Znamení doby dá povedať. Pseudodokumentárne vykreslenie fiktívnych(?) osudov partie priateľov, utekajúcich v 68. cez hranice do zahraničia by fungovalo, byť postavené na inteligentnom scenári, kvalitnej réžii a takej drobnosti, známej ako "herecké výkony". Nanešťastie pán Vodička stále postráda talent aj peniaze (že sa natáčalo opäť v rovnakých priestoroch je až tragikomické) a servíruje nám len ďalší tuzemský paskvil, ktorý za tú námahu nestojí. 10% Video tu. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Film vznikl za více než amatérských podmínek bez jakéhokoliv rozpočtu. (flodur00)

Reklama

Reklama