Reklama

Reklama

Tenshi no tamago

Animovaný / Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi
Japonsko, 1985, 71 min

Obsahy(1)

Tento animovaný film je o dívce, která prochází zcela prázdnou zemí. Nese sebou vejce, které se snaží chránit. Když dorazí do prázdného města potká ji poutník, který by rád věděl co obsah vejce skrývá.

Velmi nejednoznačné dílko, plné symbolů a náznaků. Nechává naplno pracovat dívakovu fantazii, protože otázky, které vám vyvstanou film v žádném případě nezodpoví. Naopak, čím déle se na film díváte, tím více nezodpovězených otázek nám zůstává. Vše podrthuje depresivní a mysteriózní atmosféra, která jde ruku v ruce se skvělou kresbou. (limited)

(více)

Recenze (68)

masr

všechny recenze uživatele

Fa......chrrrrr, chrrrrrr. Fascinu.......chrrrrr, chóóó pšššššš. Fascinujícííííí chrrrrrrrrr. Fascinující uspávááááduo, chrrrrrrrr. Ale vážně - tento film je nejspolehlivější preparát pro spaní na světě. Důkaz: po šesti jeho spuštěních jsem stále nedošel dál než do pětadvacáté minuty - a navíc pořád ještě netuším, co se vůbec v tom filmu začalo dít. Jednoduše geniální uspávadlo! ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Sice jsem to moc nepochopil, ale jsem fascinován. O jasné pochopení tu však asi ani tak nešlo jako o prožitek a toho se mi dostalo vrchovatě. Takhle si představuji sny převedené do animované podoby - nekonečná fantazie tajemných míst, osob, hledání čehosi a tajuplnost všeho okolo sebe. Naděje umírá poslední, ale taky na ni dojde ;-) Opravdu mistrovský kousek. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce a po stránce hudebního podbarvení jedna z nejkrásnějších věcí, co jsem viděl a ani mi nevadilo, že film postrádá pevnou dějovou linku. Oshii je fascinován vodou a ve filmu vidíme různé deformace prostoru skrz vodní hladinu, přes tekoucí vodu, skrz láhve naplněné vodou, městem proplouvají stíny dávno mrtvých ryb a do toho jako vlny vlají ve větru vlasy hlavní hrdinky. ()

khamull 

všechny recenze uživatele

Mystická a magická pouť světem, jenž přestává existovat, avšak možná pro něj existuje šance, lék na jeho chorobu. Chorobu, která pořád přetrvává - úporná a nekonečná snaha přízračných rybářů honících se za stíny ryb, které už dávno neexistují. Je to přece jejich posláním. Stejnak jako je posláním dívky péče o onu poslední možnou cestu k vykoupení. Má i poutník nějaký úkol, nebo je jen náhodným prvkem ve spleti osudu? Celým dílem se proplétá fascinace vodou, která je schopna měnit podobu světa. Ať svou životodárnou silou, či jen optickým klamem. Nestačí pouze sledovat, ale také naslouchat, cítit a možná i věřit. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu parádní. Neskutečně zajímavé, umělecká bašta. Není to standartní anime a věřím, že hodně lidem se to asi nepozdává. Žádní velcí hrdinové ani epické bitvy, jen malá holka s vejcem a její podivný společník. Celé to má takový zvláštní nádech něčeho cizího, jiného, nepochopitelného. A asi právě ta mysterióznost tohoto snímku bylo asi to co mě tolik uchvátilo. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama