Reklama

Reklama

Jak vznikl svět

(seriál)
  • USA Origins: How the World Came to Be
všechny plakáty
USA, 1983, 6x30 min

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na viac než tri desaťročia starý dokument je to fajn, taká malá diskusia s evolučnou teóriou bez prítomnosti druhej strany. Voľne dostupné na YouTube. Na kvalite je ale vidieť zub času. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý seriál, čo sa týka kritiky evolúcie a obhajovania kresťanského náhľadu na svet, no aj tak mám dojem, že po 30 rokoch tu sú už presnejšie metódy a že toto by neobstálo, akurát, že sa ešte do toho veľmi nevyznám a sám by som mal otázky na obe strany. Som síce kresťan, no chýbala mi tu konfrontácia oboch pohľadov, niečo čo by sa nedalo ľahko spochybniť a k nejakým záverom by prišlo. Je ľahké kritizovať a pochybovať, je ľahké aj kritizovať kritikov, no stále sa stojí na mieste a preto niečo s tak dôležitou témou nemôžem brať ľahkovážne, mimochodom tie približne pól hodinové časti sú málo. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

No, je vidět, že čas nic neubral na kvalitě tohoto takydokumentu. Některé dílčí pojmy jsou sice vysvětleny hezky, ale tím výčet pozitiv zcela končí. Vystupuje tam kupa študovaných důchodců, každej má asi ňákej titul, a tak mají pocit, že to dává pravdivost jejich chorobným spekulacím založeným na víře. Navíc je očividné, že procesy poměřují optikou pomíjivého lidského života a svého náboženství, tudíž naprosto nechápou, co evoluce a přírodní výběr popisují a jak to celé má fungovat. Asi jim to Bůh zapomněl sdělit. Je to dost starý, takže mé oblíbené akční průstřihy a multibarevné animace chybí, ale argumentačních faulů je tam dost. Do odpadu to házet nebudu, ale je to bohapustej náboženskej blábol. ()

Reklama

Reklama