Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Toramaru se vrací ke svému mistrovi, aby mu vyprávěl o své cestě za získáváním bojových zkušeností. Během jednoho roku procestoval celé Japonsko, aby se utkal s nejlepšími mistry v každém stylu, ať už se jedná o klasické kung-fu, boj s tyčí, katanou či nožem. Od každého získá svitek příslušného bojového umění, které nyní mistrovi přináší, aby se z nich dozvěděli ještě více o bushido. (Tamten)

(více)

Recenze (11)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Eat Fight Talk, Eat Fight Talk a tak stale dookola. Film bez deja v ktorom sa žerie, bojuje a potom sa o tom chvilu majster zo svojim ziakom rozprava. A tak to funguje v nekonecnej 88 minutovej smyčke dokial nenabehnu zaverecne titulky. Ale pozor, nevypínajte hned film, lebo sa bojuje dalej aj po titulkach. :))). Ja prilis tieto nonstop bitky bez deja neoblubujem, lebo sa po par minutach nekonecnej akcie zacnem nudit, ale komu to nevadi a ma slabost pre MA filmy, tak bude spokojny. Vo finale sa dockame dokonca aj nejakej tej pointy. Takze v pohode film. Jedinu vyraznejsiu vytku by som mal k tomu, ze narocnost bitiek sa postupne nezvysuje ale prave naopak. Ta najlepsia bitka je hned na zaciatku a druha fakt vynimocna je v strede. (bitka s yakuzakom) Ostatne su sice vynaliezave, ale su skôr komicke a prilis ma nenadchli. Film vhodny len pre fanusikov MA filmov. 6/10. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teda řádně ujeté! V podstatě tu není žádný příběh. Celý film se jen skládá z několika různých soubojů, kterým předchází patřičné jídlo, které má charakterizovat vlastnosti oponenta. Když přistoupíte na tyto pravidla odstraníte tím problém s absencí příběhu a lépe si vychutnáte bojovky, které jsou zde velmi výživné. No, výživné v tomto případě spíš znamená hodně ujeté. Nejde o choreografii, ta byla vcelku dobrá. Aplikace různých bojových umění a výběr soupeřů byl víc než zdařilý. Každý souboj dokonce dával nějaký hlubší smysl a ponaučení z něho. Já měl problém z rušivých podnětů, které znehodnotily vážnost výsledku. V každém souboji bylo něco šíleného a neočekáveného. Já nevěděl jestli je to vlastně vtip nebo vážně. No, konec mě už nenechal na pochybách, ten už měl dobré kosmické grády. Každopádně jsem se zkusil nad tím povznést a pochopit hloubku sdělení. V podstatě to bylo něco jako život. Nikomu nejde o to dojít co nejrychleji do cíle, ale o to jak nejlépe projít cestu. ()

Reklama

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Súboje su niektoré zaujímavé, ale miešať kung-fu do Japonska, divné. Na to, že ovládal judo, taek won do, karate a ešte niečo tam bolo, bare handed melee fighting štýly a potom tam predvádzať instantné naučenie sa shaolinského kung fu za pár minút, kde podstata umenia je niekde úplne inde, zobrať do ruky samurajský meč alebo tanto a poraziť majstra v tomto obore, ktorý cvičil roky... no plno vecí mi prišlo nelogických a nesprávnych. Chlapec si z každého súboja zoberie akože niečo dôležité a použije to vo finálnom súboji. Teraz som si všimol plagát. EAT and FIGHT... asi o tom je ten film. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Celkově není moc co hodnotit, na mě to působilo spíš jako amatérský dokument s dobře zpracovanými souboji, ale zas nechci přehánět, spíš průměr. Trocha suchého humoru, otravný mistr s dementním knírkem a nudné tempo. Pokud někoho baví martial arts, pak to určitě stojí za skouknutí, ale spíš je to jak podívaná na youtube, kde přeskočíte nezáživné pasáže. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teda kousek!! :-)) Upozorňuju, že film ocení JENOM A POUZE příznivci filmových martial arts soubojů !!! Protože film nemá vůbec žádný děj, prostě děj = 0/ZERO ... Jde jen o to, že nadaný bojovník cestuje po Japonsku a utkává se s mistry různých bojových umění jak beze zbraně, tak se zbraněmi. Všechny vyklepne a vrátí se k mistrovi, kterému vypráví o svém bojovém dobrodružství a úspěších. No a to je všechno. Divák sleduje jen sled soubojů a mezi tím (neptejte se mě proč ...) pak scény, jak se fighter cpe různými druhy jídla ... Co je super, tak je to, že se povedla choreografie soubojů. Je to paráda, jsou tam sice souboje o ničem, ale ne že by byly špatně choreograficky zvládnuté, ale jaksi vyjdou do prázdna ... Pak jsou tam ale souboje povedené a to je typická japonská choreografie, rychlost, tvrdost ... Naprosto exkluzivní je souboj s Yakuzákem na dýky u moře (perfektní postava, atmosféra a choreografie), rovněž pak karate vs kung fu, souboj s katanami, souboj s dřevěnými holemi. I tak bych film hodnotil za 3*, nebýt totálně WTF neuvěřitelého finále, kdy mi spadla držka 3 x na zem a s vypleštěnýma očima jsem sledoval, co se tam děje ... No prostě Japonci se opět nezapřeli a diváka fakt naprosto překvapí až šokují a rozesmějí ... prostě nevíte, jestli se smát, nebo kroutit hlavou ... Ten nejlepší fight je samozřejmě v tom konečném finále. Pro ty, kteří se tuto šílenost rozhodnou skouknout jedno velké upozornění. Nevypínat jakmile najedou titulky!!!!!!!!! Zásadně počkat ... uvidíte proč !!!! Prostě to finále mne naprosto odrovnalo, proto to zvedám na 4*, protože fighty, fighty, fihty ve filmech miluju ... :-)) Ale je mi jasné, že toto ocení málokdo. Jinak zpracování je v pohodě, pěkně barevňoučké, nebylo tam nic moc pokazit. Kamera není ta digitální, co Japonci poslední dobou používají, ale nějaká normální ... No prostě mírně obskurní oddechovka. :-) ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama