Reklama

Reklama

Středověké metropole

(seriál)
  • Německo Metropolis
všechny plakáty

Obsahy(1)

Vydejte se na unikátní výpravu v čase do významných měst v době středověku. Jaký byl život v Paříži, Konstantinopoli a Benátkách v patnáctém století? Liší se hodně od románových představ? Německý dokumentární seriál (2008) (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

V díle o Konstantinopoli se mi líbily grafické rekonstrukce znázorňující, jak město vypadá. V díle Paříž je působivá všudypřítomná podvýživa a nemoci. "Polovina novorozenců se nedožila svých pátých narozenin a pouze dvě z deseti dětí přežilo do dospělosti. Na konci středověku byla smrt přirozenou součástí života. Bylo důležité, aby člověk zemřel dobrou smrtí. Nad postelí visely výňatky z textů umění umírat. V kostele faráři nepřetržitě o smrti mluvili". Připomíná mi to současnou koronavirovou pandemii, kde se o smrti mluví ve zpravodajství už přes rok a o ničem jiném. Stručný životopis zločince básníka Villona je také zajímavý. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Třídílný dokument o třech středověkých městech, který ale ani tak není o daných městech jakožto spíše o nějaké postavě z daných metropolí. ... PAŘÍŽ - Zjistíte, kdy se zde objevil mor, že téměř vše ovládala církev, zmínku o malé době ledové a zbytek je o slavném básníkovi Fracois Villonovi. ... BENÁTKY - Jako u Paříže i tady se příběh odehrává okolo 15 století a pohybuje se kolem slavné osobnosti Albrechta Durera slavného malíře. Naštěstí od Pařížského dílu se zde více povídá o zajímavostech ve městě Benátky i díky tomu, že Benátky byly v tu dobu stále centrem dění. ... KONSTANTINOPOL - Byl ke konci středověku na pokraji krachu, kdysi mocné město bylo rozkradené a slabé. Po informační stránce stejně dobrý jako Benátky, ani příběh Mikuláše z Kusi moc nezasahoval do vyprávění zajímavostí o samotném městě. .... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Reklama

Reklama