Reklama

Reklama

Lung č' ku č' chej lung ťüe čchi

  • Čína Long zhi gu zhi hei long jue qi (více)
Čína, 2014, 88 min

Obsahy(1)

V zemi Altera panuje křehký mír mezi lidmi, elfy a zlými monstry, která jsou věrná spícímu černému drakovi. Jenže černý drak se začíná probouzet a posílat monstra po celé Alteře. Malá skupina lidí a elfů se vydá do doupěte černého draka s cílem usmrtit ho a nastolit tak znovu mír. Jejich osud však leží v rukou mladého válečníka Lamberta, který musí sebrat veškerou svou odvahu, až sám bude čelit černému drakovi. (janovrom)

(více)

Recenze (11)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Vcelku šablonovitý animák z obyčejného fantasy světa kde panuje "rasismus" mezi elfy a lidmi a jediné, co je dokáže spojit, je hrozící nebezpečí pro obě rasy. Bok po boku tak vcelku podivná partička jde napříč zlu a přes počáteční předsudky se z nich stávají přátelé. Scénář tak poněkud na průměrné úrovni, postavy jsou šíleně nudné a bez výraznějšího charakteru. Ale i přes slabou animaci a ještě slabší hudbu (vyjma závěrečné písničky), to funguje solidně. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Za mě trochu lepší průměr. Co se příběhu týká, není to nic úžasného a v podstatě je to taková nepříliš originální fantasy klasika s kterou se setkáme v jiných dílech a i ve spoustě různých fantasy her. Animace se mi občas i docela líbila, i když je až moc vidět, jak velký důraz autoři kladli na 3D a tak vidíme zpomalených sekvencí a nejrůznějších pohybů, které ve 3D mohou působit docela dobře, ale na normálním monitoru spíš otravují, na můj vkus až příliš. Postavy jsou vcelku zajímavé a ústřední dvojici v podání mladého Lamberta a elfky Liyai (snad to píšu dobře...) jsem si i docela oblíbil. Problémem bylo, že těch postav je v hlavní skupině až příliš a tak se s některými z nich příliš neseznámíme a přitom třeba ta dvojice čarodějka a kněz působila docela zajímavě. Hudba vcelku ušla. Akce jsem si taky užil docela dost a nebylo to úplně marné (až na ty už zmíněné 3D "zpomalovačky") Trošku zklamaný jsem byl z té dračí armády, příliš mě neděsila, spíš na mě působila místy komicky. Na druhou stranu černý drak byl docela povedený. 6/10 ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

"Neskutečná zvrácenost..." ...?.... fešná čarodějka, která na sebe spíše než nějakými kouzly upozorňuje svými plnými, neustále se hrdě dmoucími pohupujícími se čtyřkami(?), navíc za ni, nejen v tomto, o moc nezaostávají ani obě sympatické elfky, které na tom nejsou také vůbec špatně, naopak, a vlastně i ta čtvrtá do party, sice s nejmenšími, ale i tak pořád dost dobrý .. a všechny jsou víc než hodně milé, takové až roztomilé /dobře, nebudu se tu rozplývat, takže prostě čti moc hezky namalované .. ty elfky ještě k tomu místy evokují otázku, zda vůbec nosí nějaké kalhotky, případně tedy jaké, když... ...hm... takže odpad, nebo jedna ubohá hvězdička, jo ? .. a to jako vážně ??? ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Nielen animácia prekvapila, ale aj film. Na to že je to podľa počítačovej hry nečakane dotiahnutý dej, bez zbytočných kľučiek a so sympatickými postavičkami. Na rozdiel od mainstreamovej produkcie žiadne muzikálové vložky s tancujúcimi snehuliakmi alebo spievajúcimi koňmi ;-). Hlavná záporáčka vyslovene bonbónik - čierny dym s blonďavým copom. A troška zvláštny pocit počúvať namiesto japončiny čínštinu :-). // PS: Pokračovanie je na spadnutie (2016) a celkovo to má byť trilógia. ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama