Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z pláží po celém světě se rychle mohou stát pohřebiště. Stačí se ocitnout v hororu, v němž žraloci z hlubin náhle zaútočí, překvapí místní obyvatele a vědce přimějí k okamžitému výzkumu. Co vyvolává tyto bleskové útoky? A jak jim lze zabránit? S využitím jedinečných podmořských záběrů, mrazivých archivních zpravodajských záznamů a očitých svědectví se zaměříme na nejkrvavější útoky posledních let. (National Geographic)

(více)

Recenze (3)

jauzdu 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé téma. Každý díl se dozvíte, proč se žraloci rozhodli v daných lokalitách útočit na lidi. Je to jako detektivka. Bohužel postupem času zjistíte, že podávané informace se opakují a než se doberete k rozuzlení musíte strávit 45 minut čekáním na informaci, která se dá sdělit v 5 minutách max. Mezitím vám podsouvají různé teorie, u kterých je předem jasné, že to není správně. S postupujícími díly je to stále více otravné. Tvůrci si taky klidně můžou odpustit hrané záběry z místa činu, které se tváří jako skutečné, akorát je to matoucí a nemá to žádnou vypovídající hodnotu. Seriál nicméně dokoukám, protože i tak mě téma zajímá a osobní příběhy jsou výmluvné. A alespoň se taky dozvím, jakým místům se obloukem vyhnout. Btw. žralok není ryba (jak tvrdí vypravěč), ale paryba. ()

Phex 

všechny recenze uživatele

No...pár autentických záběrů jak vyděšený člověk, někdy kousnutý, leze z vln na pláž, kde padá do náručí kameramana nebo dalších čumilů. Zbytek jsou lekací záběry do žraločích tlam a hrané rekonstrukce. Divné je, že na počátku dílů si tvůrci položí otázku na níž pak celý díl "odpovídají", ale vedou vás přitom sérií špatných stop. Takže se např. dozvíte, že v Pacifiku je velká plovoucí skvrna plastového bordelu rozlohou jako stát Colorado, ale ta že s útoky žraloků v Kalifornii nesouvisí. Takovýchto falešných stop je v dílu několik, což hodně ruší a kazí celkový dojem i zastírá hlavní poselství dílu. ()

Reklama

Reklama