Reklama

Reklama

Přesnost: Měření všech věcí

(seriál)
  • Česko Dlouhé, tvrdé, horké: Historie měření (více)
TV spot
Velká Británie, 2013, 3x60 min

Obsahy(1)

Profesor Marcus du Sautoy nás vezme na neobvyklou cestu světem měření. Odhalí, proč se řídíme mírami a měříme svět kolem nás. Prozkoumá, jak byly definovány metr, sekunda nebo jednotky váhy. Také prozradí, jak jsme se dostali k měření síly tepla, světla a elektrické energie. (Viasat)

Videa (1)

TV spot

Recenze (5)

Amper01 

všechny recenze uživatele

Naprosto fenomenální a poučný dokument. Škoda, že ho vidím až po cca 6ti letech od vzniku, protože mnohé se už asi zase posunulo o kus dál... - - - 1.díl DÉLKA A ČAS - - - 2.díl HMOTNOST - - - 3.díl SVĚTLO, TEPLO, ELEKTŘINA ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Téma dokumentu je opravdu netradiční, o to je však zajímavější. Bez možnosti měřit různé veličiny není možné posunout vědecký pokrok směrem dopředu a to je často opomíjený fakt. A až díky tomuto dokumentu jsme si uvědomil, jak krátkou dobu lidstvo umí změřit něco víc, než jen délku, hmotnost a čas. Dávám --- == 90 % == --- . ()

Reklama

Petike 

všechny recenze uživatele

Tieto dokumentárne minisérie od BBC na rôzne témy spojené s fyzikou, chémiou a biológiou sú skrátka skvelé. Dobrých dokumentov o histórii výskumu a štandardizácie mier a meracích zariadení ktovieako veľa nie je, takže tento seriálik veľmi kvalitne pomáha vyplniť danú medzeru. Naozaj som si ho užil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to trochu nepřehledné a zdlouhavé, i když jistě je zajímavá historie současných měřicích etalonů. Ale zkrátka chvílemi pro mne zmatené, i když nabízené údaje jsou jistě velmi zajímavé. ()

Xaeroo 

všechny recenze uživatele

Skvělé doplnění informací o základních jednotkách, kde se vzali, jakýmy problémy se museli revolucionáři brodit, v celku základní informace , které nám na základce neřekli, navíc pěkně chronologicky za sebou např. od kýble s vodou po nejpřesnější atomové hodiny, nebo od kusu klacku po měření vlnové délky světla, skvělý dokument, zejména v informační hodnotě. 95% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama