Reklama

Reklama

Zrození, sňatky a smrt ve středověku

(seriál)
  • Česko Život ve středověku (více)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Nahlédněte nepřikrášleným pohledem na drsný život v temném středověku, kdy bez moderní medicíny a techniky znamenaly dnes zdánlivě banální situace ohrožení života... Historička a spisovatelka Helen Castor, která zabodovala s populárním dokumentárním seriálem Vlčice: Příběhy královen, se teď rozhodla zaměřit na to, jak se lidé ve středověku vyrovnávali s naprosto základními životními změnami: zrozením, sňatkem a smrtí. Díky tomu se jí podařilo zjistit, jak středověcí lidé přemýšleli a v co věřili. Učení katolické církve utvářelo po staletí myšlení a víru obyvatel celé západní Evropy. Než však středověk skončil, musela církev čelit závažným změnám ve společnosti. Způsob, jakým lidé nahlíží na zrození, sňatek a smrt, se v této době mění jednou provždy. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (4)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zatím dva díly. Do půlky je to vždycky úžasné - informace o každodenním životě v Británii, co znamenala tehdejší doba pro obyčejného člověka, dozvíte se spoustu nových a zajímavých informací. Jenomže od půlky do konce to vždycky sklouzne k Jindřichovi VIII., jednomu z "nejprofláklejších" panovníků na světě. A už mě po milionté opravdu nebaví zas a znovu poslouchat omílání o tom, jak se rozvedl s Kateřinou Aragonskou, protože chtěl spát s Annou Boleynovou, odtrhl se tak od Katolické církve a založil Anglikánskou. To snad patří k základnímu vzdělání a není to pro mě nové, a tím méně objevné... ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Castorová je taká britská Dvořáková. :-) Ak medievalistické dokumenty uvádzajú takéto charizmatické a rozhľadené historičky, látka je v dobrých rukách, o čom svedčí aj podrobné spracovanie a veľmi ľudský tón tohto dokumentárneho triptychu. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Téma zaujímavá avšak spracovanie až abnormálne zdĺhavé. Neustále sa točenie okolo jednej veci. Až som mal pocit, že autori chcú upliesť z ho...a bič. Však Helen sa vyše 20 rokov venovala len jednej rodine a to sa muselo na dokumente prejaviť :) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama