Reklama

Reklama

Nový cirkus Berzerk

(divadelní záznam)
  • USA Cirque Berzerk (více)
Hudební
USA, 2012, 2x41 min

Obsahy(1)

Show z Los Angeles vyráží dech bláznivou odvahou, pestrobarevným humorem a neuvěřitelnými nápady. Pokud znáte Cirque du Soleil, jste poblíž, ale přitom daleko. Protože tato dramatická show z Los Angeles je nepoměrně temnější, působí psychedelicky, retro groteskně; se sugestivní živou hudbou. Začátek, předznamenaný titulkem Podsvětí, otevírá princpipál, který později projeví se jako mocný bubeník. Tvrdí: vaše chuť ponořit se do světa temnoty mě těší. Dost možná, že se vám nebude chtít vyjít zpět na světlo, dokonce, i pokud byste nakrásně mohli. Náš příběh začíná právě zde, ve světě živých, světě, jejž tak dobře znáte, ve světě bankomatů, bank, mobilních telefonů a aut, rozvrhů hodin, schůzek, parkovného za deset babek...
Postavou našeho příběhu je dívka, která, podobně jako mnozí z vás, do tohoto světa nepatří... Tato dáma v červeném, touží po něčem, co bylo by trochu jinačí, a my s ní vyrazíme na cestu, kde to možná najde. Ale snadné to nebude...". (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

mandlova 

všechny recenze uživatele

Cirkus v původním až retro podání, náznak starých grotesek, ladění do tématu Podsvětí velice zdařilé, některá čísla originální a zábavná (obzvlášť vystoupení čtveřice "bratrů" na trampolíně a zdi)...ale ta otřesná kamera to sráží o level dolů a snaha vyrovnat se Cirque de Soleil tak dostává na frak. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Se šmírou českých cirkusáckých zlatokopů nemá Berzerk naštěstí nic společného, hraje jinou ligu a přebírá moderní postupy tzv. nového cirkusu - tzn. klasické žonglérské, klaunské a akrobatické výstupy kombinuje s tancem, pantomimou a zpěvem. I přes vysoké nasazení účinkujících moje spokojenost se záznamem nedostahovala úrovně z představení Slunečního cirku. Kamera a střih totiž působí neprofesionálně a rušivě, jsou krajně necitlivé k dění v manéži - tam, kde je nutné zachytit celek, se kamera obvykle zaměří na detail a naopak. Střih pak místy připomíná rockový videoklip, nikoliv práci artistů. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama