Reklama

Reklama

Labutí jezero

(divadelní záznam)
  • Francie Le Lac des Cygnes
Hudební
Francie, 2005, 141 min

Obsahy(1)

Slavný balet P. I. Čajkovského v choreografii a režii R. Nurejeva. Tančí A. Letestu, J. Martinéz, K. Paquette a baletní soubor Pařížské opery. Dirigent V. Pähn. Televizní režie F. Roussillon. Svoji choreografii Labutího jezera vytvořil Rudolf Nurejev pro baletní soubor Pařížské opery v roce 1984, když zde byl uměleckým šéfem. Vycházel přitom z klasické verze Maria Petipy a Lva Ivanova, kteří vytvořili původní choreografii, která dílo proslavila, ale vtiskl jí svoji představu o nesplnitelnosti snu a čisté lidské touhy. V hlavních rolích uvidíte hvězdy Pařížské opery Agnes Letestu, José Martineze a Karla Paquetta. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Nejlepší volba pro moje seznámení s baletem. Zároveň na dlouho mám baletní kulturu vybranou... Nebylo to špatné, ze začátku nebýt Čajkovského tak bych asi nevydržel, pak už se ale začly objevovat poměrně působivé výjevy a když jsem přestal vnímat, že je to balet a sledoval jsem pohyby ladící s hudbou, tak to začal být ten pravý masakr (cca od poloviny výskytu černé labutě Odile). 70% (svoje zásluhy na mojí pozornosti má i samozřejmě Darren) ()

CarlCarlson 

všechny recenze uživatele

Za celou dobu představení jsem si všiml jen dvou malých chyb, které byly dobře zahrány a šlo si jich lehce nevšimnout (názor tanečníka). Pro mě perfektně technicky a choreograficky zvládnuto. Mohl bych si sice říci, že Martinéz/Siegfried by mohl sympatičtěji hrát, počet baletek by mohl být menší, aby se dal prostor na více komplikovanějších figur, pasáží jen s muži mohlo býti méně... Celkové pojetí Labutího jezera se mi líbí o trochu více od Rusů, ale to mi neurčuje, že bych měl tomuto představení něco vytknout. Nádhera... ()

Reklama

Autogram

všechny recenze uživatele

Maximálne hodnotenie dať nedokážem a iné dať nemôžem, pretože také dokonalé predstavenie by si ho zaslúžilo. Je to balet a ako neznalec som nerozumel deju, iba ho vzdialene tušil, takže môj zážitok bol obmedzený. Preto hodnotiť nemôžem, ale vidieť som to chcel a čo iné si vybrať na začiatok. Zistil som aspoň, že balet nebude pre mňa. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

V tomto Nurejevovom Labutku, ma hlavne fascinovali pohľady kamery z hora.Absolútne dokonale labute zoradené v linke s presným uhlom hlavy a rúk.Hlavne 4 dejstvo bolo krásne.Muži prevalcovali Odettu,ale v Nurejevovej verzii je to prirodzene.Cajkovskij,Nurejev,Labutko a Parizska Opera prijemne stravena vecerna chvíľa. ()

hany83 

všechny recenze uživatele

Mám jen drobné připomínky, např. výraz Odylie mi přišel hodně křečovitý, tragika Odetty šla Letestu mnohem líp, konec byl opět tragický a mně prostě nikdo nevymluví, že podle HUDBY MUSÍ příběh končit šťastně! Jako např. ve verzi uváděné v ND (k choreografii Kennetha Greve/a mám výhrady, ale konec se mu prostě povedl). Jinak ale nádherně strávený čas u televize! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama