Reklama

Reklama

Recenze (4)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Po celosvetovej apokalypse sa tehotná žena ocitá medzi preživšími vo vlaku, ktorý sa pomaly sunie zdevastovanou krajinou a ona triedi svoje neurčité, roztrieštené spomienky, uvažujúc nad perspektívou nového detského života v takomto svete. Bohovsky depresívny, smutný a vážny hororový animák, ktorý asi nebude pre širšiu divácku obec, napriek tomu, že zdieľa značnú podobnosť s nedávnou bombou "Snowpiercer". Artový prístup, pochmúrna atmosféra, tomu zodpovedajúca animácia, temný surreálny nádych... ale aby som len nechválil – ani s tou kratšou stopážou sa to nezaobišlo bez nudy a zbytočného stereotypu. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Hypno ambientná jazda, ktorá možno svojou formou anime špecialistov unaví, no v nabudenej audio/video armatúre sa to vyparádi do nekonečna. Pro potentáty môže spôsobiť únavu (monotónny) Corryn voice, čo samozrejme nie je môj prípad. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Mě to prostě nechytlo, nebo jsem asi nebyl ve správném rozpoložení. Jinak postapo miluji. Přišlo mi to jak nějaký hodně artový intro z počítačové hry. Třeba tomu ještě někdy dám jednu šanci. ()

Cooper_J. 

všechny recenze uživatele

Po blíže neurčené globální katastrofě projíždí zpustošenou krajinou jakýsi vlak, obsazený skupinou přeživších. Na jeho palubě se nachází rovněž hlavní hrdinka tohoto příběhu: mladá vypravěčka v pokročilém stupni těhotenství. Ve filmu se poté střídají výjevy ze samotné cesty, vzpomínky na dětství, snové vize i myšlenky, směřující k jejímu dosud nenarozenému dítěti. I přes kratší stopáž se autor (scénárista, režisér i animátor v jedné osobě) tohoto hororového snímku nevyhnul určité repetitivnosti. Na druhou stranu některé scény působí skutečně velmi sugestivně. Z technického hlediska se jedná o kombinaci 3D animace a ručně kreslených, často v podstatě statických záběrů, podbarvených hlasem vypravěčky a zvukovými efekty. S postapokalyptickým Snowpiercerem, sdílí From Inside nejen společné téma mikrosvěta, uzavřeného do vlakové soupravy, která míjí zbytky civilizace, ale i tu skutečnost že oba filmy vycházejí z komiksové předlohy. V případě From Inside se jedná o stejnojmenný komiks z roku 1993, jehož autorem byl rovněž John Bergin (...u Snowpiercera se jednalo o francouzský komiks Le Transperceneige z 80. let, přeložený do Aj až po uvedení filmu do kin). ()

Reklama

Reklama