Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malé prasátko ochraňuje svou hrází s větrným mlýnem obyvatele šťastného zvířecího městečka před temnou vlnou znečištění. Žádného vděku se mu však nedostává a je i šikanováno ve škole. Ale věci se mění, když se objeví nový spolužák. (Ikewoo)

Recenze (6)

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Příběh prasátka, které od zesnulého otce dostalo důležitý úkol — chránit všechny obyvatele svého městečka před temnotou číhající za zdmi obrovské hráze. Každý den roztáčí lopatky mlýnu, ve kterém bydlí, a odhání temnotu pryč. Jemu samotnému se přitom temnota nevyhýbá, jde ale o temnotu niterní — jakkoliv je čuník pro všechny okolo kruciální, přehlížejí ho či dokonce šikanují. Ke komu se obrátit v časech nejhorších? Naštěstí se objeví nový spolužák — lišák — prost jakýchkoliv předsudků, se kterým už prasátko bude navždy šťastné. Příběh o nalezení kamaráda, který s vaším životem udělá přemety a vytáhne vás z bryndy, možná není nejoriginálnější. V tomhle podání je ale celkem dojemný, a to nejen díky krásné ručně kreslené animaci (hodně mi to připomínalo vodové barvy nebo plastelínu). Design postav je také podařený a oba protagonisté jsou správně roztomilí. Audiovizuální stránka je celkově moc pěkná — řekl bych až snová. Na základě filmu vznikly tři dětské komiksové knihy (viz Amazon), které rozvíjejí původní film o nové příběhy. Vypadají moc pěkně — zvažuju, že je klukům koupím. [Oscary 2014] ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Komentář na začátku a konci a stačilo to, děj to nevyžadoval, úplně stačil obraz. Animace velice neobvyklá, aspoň pro mě, zase to byla trochu změna. Animáček to byl moc hezký. O zlých dětech ve škole, o kamarádství a o údělu Dam Keepera, který chrání před temnotou ostatní. Vůbec mi nepřišlo, že by to trvalo 18 minut, dost to uteklo, pořád se tam něco dělo a bylo to plné emocí. Hezké. ()

Reklama

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

Úžasné podobenství o společnosti, o těch malých, neviditelných, špinavých, ... které přes to všechno potřebujeme. Také o přátelství navzdory všemu, o odpuštění, oběti, povinnosti v povolání. Ale i o nízkém zlu a výsměchu. Emoce se ve filmu střídají a nenechají čas se nudit, ale nezahlcují a jsou hezky naplněné. Film korunuje úžasná neobvyklá animace, která mu dává snivě pohádkový nádech, trochu melancholický, stejně jako stylizace městečka. ()

Galerie (3)

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Reklama

Reklama