Reklama

Reklama

Série(12) / Epizody(96)

Obsahy(1)

Když nějaké místo není vhodné pro mistra kuchaře, co tam ten kuchař dělá, proč se točí kolem prostřených stolů (nebo jindy kolem koberců rozvinutých ve stanech)? Anthony Bourdain jezdí po velice zajímavých - a navzájem diametrálně odlišných - krajích a cestou jí. Co myslíte, bude i vařit? V Kolumbii, v Maroku, v Kanadě nebo v Peru, případně v Kongu, se na něho jen hrnou exotické zážitky a mnoho toho vyzkouší. A myslíte si, že tyto kouty světa pro něho opravdu nejsou? Uvidíte sami, budete-li sledovat náš seriál. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (36)

Anthony Bourdain: Neznámé končiny (2013) 

Shlédl jsem na vynikající televizi dokumentárních filmů Prima Zoom. Kuchař na mě působí chladným odtažitým introvertním dojmem, ale lokality a rozhovory či jídla jsou exotické. ()

Myanmar (2013) (S01E01) 

Zaujalo me, ze v barmskem vezeni se ryby podavaji vyhradne bez tela jen hlava a ocas. Podle mereni ukazatelu stesti patri barmane dlouhodobe k nejstastnejsim, mozna diky sve izolaci.Za diktatury se zde da jen varit a spolecne se stravovat. "Kdyz te pozvou pratele, stul je plny jidla a kazde sousto muze chutnat jinak" rika v dokumentu mistni Barman. ()

Série 4 (2014) (S04) 

Všechny série i tato ke shlédnutí na www.dokumenty.tv po vyhledání "neznámé končiny" ()

Série 6 (2015) (S06) 

Všechny série i tato ke shlédnutí na www.dokumenty.tv po vyhledání "neznámé končiny" ()

Reklama

Manila, Philippines (2016) (S07E01) 

Pouliční a domácí jídlo a sympatičtí katolíci. K vidění na https://dokumenty.tv/anthony-bourdain-nezname-konciny-serie-7-dokument/ ()

Chicago (2016) (S07E02) 

Popbavila me historka kdy v baru paní ležela na zemi s pěnou u pusy a štamgast řekl "dám si to samé, co ona". V Chicagu musíte vědět do které ulice ano a do které ne a míst ve falešné peněžence dvacet dolarů v případě přpadení. Místní obyvatelka říká, že se to změnilo až na počátku 80. let. Do té doby si děti mohly hrát venku. Jídla v tomto díle moc není. Dokument na televii Prima Zoom nyní k vidění na https://dokumenty.tv/anthony-bourdain-nezname-konciny-serie-7-dokument/ ()

The Greek Islands (2016) (S07E03) 

https://dokumenty.tv/anthony-bourdain-nezname-konciny-serie-7-dokument/ ()

Tblisi, Georgia (2016) (S07E05) 

V Gruzii se musi pocitat s hrimadou tvrdeho alkoholu a s pohostinnosti. Dokument televize Prima Zoom si muzete pustit zde: https://dokumenty.tv/anthony-bourdain-nezname-konciny-serie-7-dokument/ ()

Senegal (2016) (S07E06) 

O Senegalu turiste rikaji, ze tam neni nic zajimaveho. Jeden malicky narodni park, kam jsou nahnana divoka zvirata a obyvatele jako nedobrovolni vegetariani. Jedi chude placky obcas vylepsene trochou mleka v testu, nebo potrene medem. V tomto dilu se ji hodne morskych ryb a zeme je livena jako nejtolerantnejsi v Africe. Lze ho videt na www.dokumenty.tv vyhledanim " nezname konciny". ()

Cologne, Germany (2016) (S07E07) 

Mozna nejslabsi dil cele serie. ()

Buenos Aires (2016) (S07E08) 

Maso kam se podivas a osobni zpoved Bouirdaina, ktery trpi samotou uprostred davu. Dozvite se i neco o zivotnim stylu obyvatel. Po obede nespim, tak asi vesnican nejsem. ()

Hanoi (2016) (S08E01) 

V Hanoi jsou lidé opravdu upřímně rádi, že vás vidí a usmívají se, tkže nemusíte trénovat merická úsměv s tužkou mezi zuby. K vidění na   https://dokumenty.tv/anthony-bourdain-nezname-konciny-serie-8-dokument/ ()

Nashville (2016) (S08E02) 

Každý den se do Nashvillu přistěhuje sto nových obyvatel, což dost hrúzostrašné. Každý chce mít svůj domeček v přírodě jako americký sen, ale výsledkem je stokilometrová plocha jednopatrových králíkáren s ekologicky bezcenným zastřizeným trávníkem. K vidění na  https://dokumenty.tv/anthony-bourdain-nezname-konciny-serie-8-dokument/ ()

Sichuan with Eric Ripert (2016) (S08E03) 

https://dokumenty.tv/anthony-bourdain-nezname-konciny-serie-8-dokument/ ()

London (2016) (S08E04) 

Myslel jsem, že naše držková polévka, německy "gesichtsuppe" je naše specialita. A gastronomický kritik říká v tomto díle , že z držek se dělají jedinečné  skvělé pokrmy.. "Není to jednoduchá přísada. Při vaření páchne jako mokrý pes. Vůně a chuť různých surovin bývají velmi odlišné. Nejlepší jídla páchnou. Line se z nich slabý závan smrti a zároveň nejvíc připomínají, že žiješ". Musím říct, že btitská podceňovaná kuchyně mi chutnala v severním Walesu nejvíc. V tomto díle uvidíte a skoro ucítíte nakládané telecí držky s ředkví, mrkví a řeřichou. Nebo rejnoka vařeného v rybím vývaru s vínem, fenyklem a zelenou omáčkou z čerstvé petrželky, bylinek a ančoviček. Výborně vypadá nakládaný morek, nebo prasečí hlava v bramborovém koláči. Hlava se pomalu vaří ve slané vodě, dokud nezměkne. Oddělí se od kosti, ochutí a poté se upeče s bramborem. Těsto není vařené v horké vodě, ale je to těsto jen napůl. Natáhne tuk z masa z prasečí hlavy, ztuhne a vytvoří takovou tu kůrku. Hrdinou tohoto pokrmu je kůže a koláč vypadá jak z pohádky. Souhlasím s tím na restauraci či hospodě je důležitý pocit, ne vzhled. Na prvním místě je prostředí, na druhém obsluha a třetím jídlo. Líbilo se mi francouzské přísloví "drahá je jen první láhev" a pusinkující prasata. Dokument na televizi Prima Zoom, který je k vidění také na   https://dokumenty.tv/anthony-bourdain-nezname-konciny-serie-8-dokument/ ()

Houston (2016) (S08E05) 

Celý díl je o masovém a multikulturním ráji a migraci do Texasu.  1700 studentů mluví 40 jazyky. Mísivost Ameriky je úžasná a vznikne z toho geneticky univerzální UFO. ()

Japan with Masa (2016) (S08E06) 

"Proč nemáme v Americe také rychlovlaky", ptá se Bourdain a hned si odpovídá "zeptejte se svého kongresmana".  Uvidite grilovanou ropušnici pařenou v pelyňkové páře. Solenou tresku dvě hodiny stlačenou meii listy chaluh obalenou v treščích jikrách nakládaných v saké. Rýži napařenou ve vývaru z mořských měkkýšů a ryb a na ní položené několik druhů měkkýšů ježovek a japonská brokolice. A japonce v modu tatemae, který kuchaři říkají neosobně vše , co je pro něj dobré. K vidění   https://dokumenty.tv/anthony-bourdain-nezname-konciny-serie-8-dokument/ ()

Série 9 (2017) (S09) 

Všechny díly jsou k vidění na www.dokumenty.cz po vyhledání "neznámé končiny". Myslím že dobře poznáte místní obyvateůle a jejich názory i když se samozřejmě před kamerou krotí o něco víc než na internetu. ()

Los Angeles (2017) (S09E01) 

Zajímavé návštěvy místních latinoamericanos. Být nejlepší v MMA v Americe je asi nejvýše co lze dosáhnout. Kuchyně prostě multykulty přeje. Momentálně je v Los Angeles zhoršená situace a bezdomovecká epidemie se rozšília už do centra, kde stanují. K vidění na   https://dokumenty.tv/anthony-bourdain-nezname-konciny-serie-9-dokument/ ()

San Sebastian (2017) (S09E02) 

Mezi řádky se dozvíte, že baskické jídlo je těžké a mastné. Ale mistní mají rádi kvalitní živé suroviny. K vidění na https://dokumenty.tv/anthony-bourdain-nezname-konciny-serie-9-dokument/ ()

Reklama

Reklama