foto

Anthony Bourdain

  • nar. 25.6.1956
    New York City, New York, USA
  • zem. 8.6.2018 (61 let)
    Strasbourg, Francie

Biografie

Anthony Bourdain je americkým šéfkuchařem, autorem několika kulinářských publikací a televizní osobností. Je známý jako jeden z nejvlivnějších šéfkuchařů na světě. Narodil se v New Yorku a vyrůstal v Leoni v New Jersey. 

Poprvé se stal známým se svou první vydanou knihou „Kitchen Confidental“. Jeho první televizní cestovatelsko-kuchařská show byla A Cook's Tour. V roce 2005 začal s nejslavnějším projektem, a to dobrodružné cestování za jídlem s názvem Anthony Bourdain: bez předsudků. Dokumentuje stravovací zvyky a tradice v zemích celého světa od Ameriky až po Vietnam. Jeho dalším pořadem je Anthony Bourdain: Kulinářská zastavení.

V roce 2010 Anthony navštívil Českou Republiku, konkrétně Prahu. Po našem hlavním městě jej doprovázel Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař Oldřich Sahajdák z La Degu, umělec David Černý a pár dalších osobností.

Vladimir "Wladi.mir" Toman

Spisovatelská filmografie

Filmy

2015 Bone in the Throat - kniha

TV seriály

2005 Šéfkuchař nadivoko (TV seriál) - kniha

Herecká filmografie

Filmy

2015 Sázka na nejistotu

TV seriály

2016 Hidden America with Jonah Ray (TV seriál)
Amyino plodné lůno (TV seriál)
Madame President (S04E04)
2013 Sanjay & Craig (TV seriál)
2007 Yo Gabba Gabba! (TV seriál)

Dokumentární

2019 Smarter Than The Average Bear - a.z.
2018 Always at the Carlyle
2012 Lidstvo: Příběh o nás všech (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
2013 Anthony Bourdain: Neznámé končiny (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
The Taste (TV pořad)
2012 The Mind of a Chef (TV pořad) - mod.
2011 Anthony Bourdain: Kulinářská zastavení (TV pořad)
Piers Morgan Tonight (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Masterchef Australia (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2005 Anthony Bourdain: bez předsudků (TV pořad)
Miami Ink (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1993 Good Morning Australia (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1987 Weekend Today (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace