Reklama

Reklama

Velké bitvy 1. světové války

(seriál)
  • USA Great Battles Of The Great War

Obsahy(1)

První světová válka leží tak trochu ve stínu té druhé a je vojenskými historiky částečně opomíjena. Přesto se v jejím průběhu odehrály velké bitvy, které by neměly být zapomenuty... (oficiální text distributora)

Recenze (2)

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Tento rozhodně zajímavý a solidně zpracovaný seriál nám nyní, v roce 2014, připomíná smutné výročí, 100 let od vypuknutí 1. sv. války, tzv "Velké války", jak byla pojmenována, když boje konečně utichly a lidstvo nepředpokládalo, že by se nějaká obdobná hrůza ještě někdy mohla opakovat. Leč, opakovala a netrvalo to ani tak dlouho, tedy bylo zavedeno "číslování velkých válek". Více času mi zabralo pátrání po serózních datech k seriálu, než jeho nahrávání, ale nedopadlo to uspokojivě. U nás ho nyní dává Prima ZOOM, ve světě je vydán i na nosičích, ale tam se totiž setkáte většinou s jinou distribuční úpravou, spojenými epizodami, když u nás běží (v jiné distrubuční úpravě procudentů) v podobě vždy dvou částí dělených, ale tématicky vlastně k stejné události v širším pohledu. U nás tedy 6 epizod ve formátu 4 : 3, s názvy: 1) Poslední křížové tažení (originál: The Last Crusade) 2) Porážka na Gallipoli (Our Own Wooden Horse) 3) Ofenzíva na Sommě (Here Comes Kitchener's Army) 4) Krvavé léto na Sommě (Friends Are Good On The Day Of Battle) 5) Bitva u Passchendaele (The Salient) 6) Moře bahna (We're All In It) Pro ty, kdo by chtěli zkusit zapátrat lépe než já - produkce je "Ed Skelding Productions", © Tyne Teens Television Limited, 1999. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Pokud se nepletu, tak se nejedná o produkci z USA, ale britské ITV. Spolu s dokumentem vyšla i "eponymní" (fuj, nepatřičně použité slovo) kniha od Michaela Stedmana. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama