Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

Mauric 

všechny recenze uživatele

Co zde Cusack s Brodym dělají, to mi hlava nebere. Patetično v čínskému hávu je rozhodně mnohem méně otravnější než to americké blábolení o Bohu a Americe, ale přesto jde o glutamát obtížné stravitelnosti. Dialogový průjem mohutný, příběhové linky za horizontem událostí uvěřitelnosti a ačkoliv mě bojové eskapády Jackieho Chana vždy bavily a pořád mám slabost pro asijské kočky, co to umí s mečem či s lukem, více jak 25% si tato ztráta času nezaslouží. [Chn, Eng sub, Peking] ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Další monumentální historický čínský film, tentokrát však velmi dobře obsazený. Jackie, hraje svou klasiku, Cusack je místy nevýrazný a až moc správňácký, ale zato Brody si zahrál padoucha výborně. Jeho legie pochodují pouští a nenechávají na pochybách všechny, kteří nevěří tomu, že Řím vládne světu. Bojové scény jsou moc pěkné a proto mě zklamal závěr, kdy opět musí dojít na boj muž proti muži i když Římané získali drtivou nadvládu a mohli všechny poslat do pekel. Škoda, takto se jedná o další velkolepý výpravný film, na který zase můžu zapomenout. ()

Reklama

haj 

všechny recenze uživatele

Vůbec to neni tak špatný, jak jsem se obával. Příběh je sice tradičně čínsky nevyrovnanej, kdy se střídají občasné komediální vložky (i když pravda jen v první polovině) s těmi zcela vážnými a násilnými a film se nevyhne ani naivnějším a patetickým scénám, na druhou stranu akce je poměrně dost a je i překvapivě povedená, zejména pokud jde o souboje dvojic se zbraněma, který maj slušnou choreografii a jsou skvěle natočený. Na výpravě se taky nešetřilo, takže se na to hezky kouká. Herecky mi přišel obvzlášť mizernej Cusack, kterej vypadal, že ve většině scén vůbec neví, jak se má tvářit, naopak Brodyho záporák je povedenej a patřičně nesympatickej. No a Jackie, ten předvádí takovej svůj standard a šmátnul si i nechtěně na prsa, jako ve svých starších filmech, takže ve výsledku ok. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

"Da Bing Xiao Jiang" jen tak něco nepřekoná. A rozhodně ne tohle. Ono...méně je někdy více a v tomhle případě to platí na sto procent. Epická kamera, která se občas zapomene na umělých koňských hlavách. Zmatený John Cusak, který se vůbec nechytá v roli anglicky mluvícího římského legionáře. Pokulhávající děj, kdy hlavní část nemůžete sledovat bez záchvatu smíchu a písně "I Feel Good" (kdo viděl Asterix & Obelix: Mise Kleopatra pochopí). Jackie roztomilý jako vždycky, a Adrien Brody vypadá, že se očima omlouvá za všechno, co ve filmu udělal i neudělal. Tohle je prostě čínské šlápnutí vedle, a famózní blockbuster se nekoná. Flashbackové scény nedávají smysl a ničí pospolitost děje, opět musím pochválit vlastně jen heroickou hudbu a choreografie soubojů. A pro ty, kdo mají pořád pocit, že si musí stěžovat na zpívajícího Jackieho mám zprávu - Jackie je v Číně něco jako u nás Karel Gott. Vydal 11 sólových alb, nazpíval hlavní melodie k 29 filmům (i Disneyovkám jako Kráska a Zvíře, nebo Legenda o Mulan). Takže doporučuji, než začnete pindat, si od něj skutečně něco poslechnout. Zpívaná mandarinština je na první chvíli humorná, ale když se odprostíte od posměchu zjistíte, že on ten ohebný dědula zpívat fakt umí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednohlasně wow. I když po famózní první půlce tempo trošku poleví a vyvrcholí až velkou bitvou pěti armád, nic to nemění na tom, že jakmile přijde na akci, je tenhle čínskej kousek dle očekávání naprosto bezchybný a nejen díky úchvatným zpomalovačkám patřičně hutný a zábavný. Jackie Chan i na stará kolena dokazuje, že právě on je ten vyvolený průkopník žánru a klidně byste ho ve filmu tipli na zkušeného čtyřicetiletého kapitána obranné hlídky, jelikož on stále všechnu svojí sílu umí patřičně prodat. Velice mě překvapili John Cusack i Adrian Brody, kteří skutečně vypilovali svoje římské bojové umění s mečem a hlavně úvodní desetiminutový duel Cusacka s Chanem je po choreografické stránce naprosto bombový. Přidejte vhodnou orientální hudbu a patřičnou špinavost a syrovost (ovšem prohnanou žlutým filtrem) a máte recept na epický historický film...8/10 ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Jackie Chan ve filmu zazpívá dvě písně. V první polovině to je „Song Of Peace“ a v závěrečných titulcích jde o „Desert Hero“. Na OST zazní také „Please Tell The Wind To Bring My Father“, kterou Jackie nazpíval společně s Wei Yunxi. (Rominator)
  • Hudbu Henryho Lai natočil a dirigoval český skladatel a hudebník Petr Pololáník. (honajz)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama