Reklama

Reklama

V její blízkosti

(festivalový název)
  • Izrael Next to Her (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Chelli se stará o mentálně postiženou sestru Gabby. Poté, co je nucena ji umístit do denního stacionáře, vytvoří se v jejím životě prázdné místo, které zaplní mladý Zohar. Jeho příchod je katalyzátorem těsného a ambivalentního vztahu mezi sestrami. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (5)

Raduzka 

všechny recenze uživatele

Některé chování hlavních hrdinů se mi zdálo nevěrohodné. Například to, jak Zohar přijal péči o vážně nemocnou sestru a celkem snadno se se složitou situací vypořádal. Nebo fakt, že hlavní hrdinku vůbec napadlo to, co ji v závěru filmu napadlo. Nicméně závislost sester je vykreslena nadmíru realisticky a originálně. Film mě moc zaujal. ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Velmi náročný snímek na sledování ve kterém navíc chybí nějaká originálnější forma zpracování tohoto tématu. Veškeré scény v kombinaci s nervy drásajícími zvuky a ruchy na mě působily až příliš agresivně a rušily tak hlubší prožitek. Jen díky dramatické zápletce v závěru a ukončení filmu v tom pravém okamžiku přidávám navíc jednu hvězdu v hodnocení. 60%. MFF KV. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Režisér rozehrává netradiční trojúhelník dvou sester a tělocvikáře velmi střídmě, ale jasně. Příběh se neustále vyvíjí drobnostmi, film odsýpá, baví, rozhodně nenudí. Přes to je ale výsledek ochablý a komorní. Možná kdybych to viděl mimo MFF KV, kde je podobných filmů mnoho, hodnotil bych výše, na druhou stranu - formou je to jeden z filmů, který si jde pustit i mimo festival. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Originálně pojaté postavy. Zajímavý pohled na možný vztah zdravého člověka a mentálně postiženého. Je příjemné, že klaďas se nemusí nakonci zvrhnout za každou cenu v neklaďase. ()

M.Collins 

všechny recenze uživatele

Kdo je skutečně na kom závislý? Film, který Vám pozvolna odkrývá vztah dvou sester a poodhaluje Vám, že ne všechno je tak černobílé, jak se na začátku zdá. Film, ač se zdá být obyčejný, Vám krásně a postupně poodhaluje, jak může být láska osvobozující, ale zároveň svazující. A je skutečně jen na každém z nás, jakou cestu si zvolíme. Ve finále, ale můžeme obviňovat jen samy sebe, po jaké cestě jsme se nakonec rozhodli jít. ()

Reklama

Reklama