Reklama

Reklama

Self Made

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Vizuálně poutavý snímek vypráví příběh dvou mladých žen – Izraelky a Palestinky, uvázlých v zavedených životech. Režisérka stvořila svébytný tvar příběhu, který se podobá jakési moderní pohádce pro dospělé, plné nenadálých záměn, zdánlivých nelogičností, ale i absurdního a situačního humoru. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

Asi to měl být takový nestrašidelný Lynch, ale moc to nefunguje. Absurdní scény v Machalině bytě jsou skvělý, všechny ostatní se zdají nadbytečný. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý na každom festivale čakám. A na ktorý by som sa ale ani náhodou nevybral keby som sa riadil obsahom uvedeným vo festivalovom denníku. TAKTO NEJAK SI PREDSTAVUJEM SÚČASNÚ MODERNÚ KINEMATOGRAFIU. A apacka´s comment nemá chybu (dokonalé vystihnuté moje pocity a to som chlap). Takže nie sme všetci rovnakí:-)))) ()

Reklama

apacka 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu zaujatá co se kulis týče, a z konce, který mi přišel nahodilý, jsem byla zpočátku v rozpacích. Přesto. Kontext byl vykreslený úplně nenápadně: otázka v rozhovoru pro německou televizi, příběh holky u checkpointu, patent gumových kulek, záběr na buldozer... Ale bez něj by nefungoval (nebo spíš nevynikl) hlavní motiv filmu - konfrontace identity palestinské rebelky Nadine a izraelské feministky Michal. Shira Geffen se rozhodla pro poněkud radikální řešení, jak to celý pojmout, a absurdita některých scén je zavádějící, takže se to chvíli tváří jako komedie, chvíli jako bizarní drama, chvíli jako fantasmagorie (to je žánr, žejo?). Coby žena jsem si z filmu odnesla hluboké zamyšlení nad tím (asi spoiler), jak moc je oukej udělat si z dělohy kabelku a vystavit ji na Bienále v Benátkach, v opačným gardu pak, kde jsou hranice touhy po dítěti. A jak to souvisí s množtvím šroubků. A že všichni chlapi jsou stejní (to jsem si vymyslela). Nedokážu si představit, jak tenhle film obhajuju někomu, kdo se na něj na moje doporučení podívá. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama