Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladík Luc (Guillaume Canet) se nastěhuje se svou těhotnou přítelkyní do nového bytu. Přes chodbu bydlí starý muž Clement (Jean Rochefort) a když se náhodou setkají, pozve mladíka na večeři s manželkou. Mladík nabídku několikrát odmítne, ale jednou ji přijme a záhy zjistí, že starý pán je poněkud magor. Figurína u stolu, kterou označuje za svou manželku, je jen začátek, až když chce Luc odejít, zjistí, zač je toho loket. Je zmlácen do bezvědomí a probere se nejprve připoutaný k umyvadlu v koupelně a pak je přemísten do „svého dětského pokojíčku“. Začíná hledání ztraceného syna nebo přítele, rozhodně ale hra na kočku a myš, nebo, chcete-li, escape game s tím rozdílem, že hru hraje jen ten starý pán, kdežto mladík hraje o vlastní život. Pokusů o útěk přibývá, Luc zkouší všechno možné i nemožné, ale současně stoupá krutost reakcí věznitele, injekční jehly, hasicí přistroj a další rekvizity, kombinované s tancem a ne zcela standardním postupem vyprávěni vytváří místy velice  frustrující a bezvýchodnou atmosféru. Přijmout pozvání na večeři po zhlédnutí tohoto filmu bude poněkud náročnější. (Peabody)

(více)

Recenze (2)

PAGE 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film, je pořádná pecka. Jean Rochefort je naprosto skvělý a Canet mu zdatně sekunduje. Celé to odehráli v podstatě sami dva a výtečně. Pozor na to nejde o další komedii s Rochefortem, ale o plnokrevný a napínavý thriller. Pro mě, filmový zážitek! ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Thriller s proměněným, šíleným a v jiném světě žijícím Clementem, který chce přinutit souseda násilím, aby žil s ním. Dvohra Rochefort-Canet.(max.70%) ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama